12. helmikuuta 2013

HERKULLISET KOOKOSNAPIT

 
Ostin tuossa vähän aikaa sitten uusimman Leivotaan lehden. Tämä lehti on yksi lemppareista ja mielestäni se ilmestyy aivan liian harvoin, muistaakseni vain neljä kertaa vuodessa. Mutta odotus kyllä palkitaan aina, sillä ilmestyvä lehti on aina pullollaan toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Tällä kertaa silmiini osui heti lehden sivuilta resepti kookosnappeihin. Pidän itse todella paljon kookoksesta ja pakkohan tuota reseptiä oli heti testata. :)
 
Alla oleva ohje on mitoitettu noin 30 kappaleelle. Itse olin tosin vähän laiska nappeja tehdessä ja tein niistä niin isoa klönttejä, että kaikki mahtuivat yhdelle pellille. Muistaakseni niitä taisi tulla noin 11-12 kappaletta.
 
50 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
200 g kookoshiutaleita
½ sitruunan kuori raastettuna
100 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä.
 
Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon kookos, sulanut voi ja sitruunankuori raastettuna. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
 
Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Nypi varovasti sormin kekoihin terävä kärki.
 
Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
 
Anna kekojen jäähtyä kunnolla. Sulata tumma suklaa mikrossa pienissä erissä sekoittaen aina välillä. Dippaa kookoskeot sulaan suklaaseen ja nosta esim. isolle lautaselle tai muulle alustalle asettumaa. Laittamalla keot jääkaappiin nopeutat suklaan kovettumista. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)




 
Nämä herkut maistuivat ihanasti kookokselta ja kekoja olisi voinut syyä vaikka kuinka monta kerralla.  Nam nam... :)

 
Kukas se siellä alhaalla olevassa kuvassa kurkistaa verhon takaa...? TEUVO! Hän on kaikkien herkkujen sankari, Herkku-Teuvo! :D



 
Kookosnapit olivat ehkä himpun verran turhan isoja. Ehkä ensi kerralla jaksan sitten tehdä niistä vähän pienempiä, niin ne olisivat sopivia suupaloja. :)


 

2 kommenttia:

  1. Tein näitä Teron synttärikahveille. Laitoin päälle Fazerin sinistä. Maistui ihan Bountylle. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam nam, Bountyt on kyllä ihan sairaan hyviä. :P

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille