6. helmikuuta 2013

PORKKANAKAKKU

 
 
 
 
"Popsi popsi porkkanaa..." :) Itse en niin kovin paljon välitä popsia porkkanoita sellaisenaan, mutta porkkanoista valmistettu ihanan mehevä kakku maistuu kyllä erittäin hyvin. Olin jo jonkin aikaa miettinyt että haluan tehä porkkanakakun ja niinpä viime viikonloppuna päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Löysin hyvän porkkanakakun ohjeen Pirkan nettisivuilta ja itse kakkuosan tein juuri tuon ohjeen mukaisesti. Kuorrutetta puolestaan tuunasin sitten vähän omaan makuun sopivammaksi. :)


PORKKANAKAKKU
 
6 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl öljyä
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
 
Kuorrutus:
 
50 g margariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 4-5 dl tomusokeria
½ appelsiinin kuori raastettuna
loraus appelsiinimehua
+ mantelirouhetta koristeeksi

Aloita kakun valmistus kuorimalla ja raastamalla porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
 
Paista kakku 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
 
Sulata margariini kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele mantelirouheella.
 

 

 
Osa kuvista on otettu eripäivinä sekä luonnon valossa että keinotekoisessa valossa. Siksi valoitukset kuvissa ovat erilaisia. Taitaa muuten lautasetkin olla erilaiset kuvissa. Nooh, ei kait se mitään haittaa... :)

 


Jaahas, onhan se Teuvokin taas saanut ängettyä itsensä mukaan kuvaan. Tuossa alakuvassa Teukka järsii innoissaan kuvusrekvisiittana olleita viinirypäleitä. VOI TEUVO!!!! :D



 
Kakku onnistui kertakaikkisen hyvin ja oli erittäin maukasta ja hyvää! Pidin kakkua uunissa sen 45  minuutin verran ja se oli juuri sopiva aika tälle kakulle. Erityisesti pidin tuosta kuorrutteesta, kun siihen lisäsi appelsiinin kuorta ja appelsiinimehua. Nämä toivat raikkautta ja hieman kirpsakkaakin makua kuorrutteeseen. Olisin oikeastaan voinut vaikka syyä pelkästään tuota kuorrutetta! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille