16. tammikuuta 2013

VADELMA-DAIM-MASCARPONE - TÄYTEKAKKU

Päivitykset jatkuu samaisella synttäriteemalla kuin edellinenkin postaus. Tein synttärikemuihin myös toisen kakun, joka oli vähän perinteisemmän näköinen verrattuna edelliseen lintukakkuun. :) Yhdistin kakussa kermapursotusta ja sokerimassan käyttöä. Kokeilin kakkuun myös ensimmäistä kertaa, jo kauan aikaa sitten ostamaani kuviokaulinta ja olin oikein tyytyväinen kaulittuun lopputulokseen.
Tästä kakusta halusin tehdä hieman erilaisen kuin Angry Birds-kakusta ja päätin tehdä tumman kakkupohjan käyttämällä kakkutaikinassa kaakaojauhetta. Täytteessä halusin käyttää jotain oikein herkullista ja täten päädyin tekemään vadelma-daim-marcarpone - täytteen. Selattuani Kinuskikissan leivontakirjaa, bongasin ohjeen tuolle täytteelle sieltä. Vadelmia ei tosin pakkasesta sattunut löytymään, mutta tuo vadelmahillo sopi kakkuun erittäis hyvin.  Namkis, tämä oli todella hyvää!! :)

VADELMA-DAIM-MASCARPONE - TÄYTEKAKKU
POHJA
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3-4 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Siivilöi jauhoseos pienissä erissä kuohkean vaahdon joukkoon nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.  Kumoa valmis kakku vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla. Kun pohja on jäähtynyt kunnolla, leikkaa se kolmeen osaan.

DAIM-MASCARPONE - TÄYTE (kahteen väliin)
4 dl kuokukermaa
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl isoa Daim-patukkaa (á 56 g) 
+ noin 2 dl vaniljasokerimaitoa kostutukseen
+ vadelmahilloa täytteen alle

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon mascarpone-juusto ja sokerit. Sekoita hyvin keskenään. Rouhi Daim-patukat pieneksi rouheeksi ja lisää täytteeseen esim. nuolijalla sekoittaen.
Kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Kostuta ensimmäinen kerros vaniljasokerimaidolla ja laita päälle kerros vadelmahilloa oman makusi makuun. Levitä hillon päälle puolet daim-mascarpone -täytteestä ja jatka näin kunnes kaikki kerrokset ovat valmiina. Laita kelmua vielä kakun päälle ja laita kakku jääkaappin oleentumaan mieluiten seuraavaan päivään saakka.
KORISTELU
voikreemiä kakun pintaan (tätä jäi yli Angry Birds-kakusta)
valkoista sokerimassaa
kuviokaulin
helmiäisspraytä
6 dl vispikermaa
rosan väristä pastaväriä
Aloita koristelu laittamalla kakun päälle ohut kerros voikreemiä. Tästä tulee tarttumapinta sokerimassalle. Kauli sokerimassasta levy ja leikkaa siitä kakun pohjan kokoinen pyöreä pala. Kauli sokerimassan pinta kuviokaulimella, niin saat pintaan hienon kuvion. Nosta ja asettele massa kakun päälle ja spreijaa helmiäisspraytä kuviomassan pintaan. Sprayllä saat sokerimassalle kivan  helmiäishohtoisen kimalteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota vaahdosta pieni osa toiseen kulhoon ja värjää tämä rosan värisellä pastavärillä punaiseksi. Pursota valkoisella kermavaahdolla kakun reunat ja punaisella puolestaan pienet koristeet kakun yläreunaan sekä synttärisankarin ikä sokerimassan päälle. Sitten ei muuta kuin valmis kakku jääkaappiin odottamaan syömistä! :)






Tästä kakusta tuli kyllä yksi mun lemppareista. Tykkäsin todella paljon tuosta daim-mascarpone -täytteestä ja vadelmahillo täydensi vielä hyvin täytteen makua. Koristelutkin onnistuivat mielestäni hyvin, vaikka vähän kiire meinasi tulla. :)



5 kommenttia:

  1. Tuo täyte kuulostaa aivan ihanalta. Voisin kokeilla seuraavaan täytekakkuun! Meillä ois vielä pakkasessa mun syksyllä pakastamia vadelmia, vois laittaa niitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä testata, tää oli tosi hyvää. Olisin voinu syyä vaikka koko kakun yksikseni. :D

      Poista
  2. Meinaan tehdä tytölle kakun, jonka päälle laittaisin tän sokerimassan. Pysyykö pursotukset kakun reunoilla, jos laitan sokerimassan koko kakun päälle (siis reunoja myöten)? Ajatuksena mulla siis se, että jos sokerimassa on reunoilta ruman näköinen, saisin pursotuksilla piiloon :D

    MariS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Enpä ole ennen kokeillut reunoja pursottaa massan päälle. Ekana tulisi mieleen, että pursotus ei pysyisi ihan niin hyvin paikoillaan kuin suoraan kakussa.

      Mikäli reunat eivät tule siistiksi massan kanssa, niin voisithan kokeilla varovasti leikata reunat pois veitsen avulla ja tehä sitten pursotukset reunoille. Tais miksei voisi kokeilla tehä niin, että laittaisit tasaisen kerroksen kermavaahtoa reunoille massan päälle ja tekisit sitten sen päälle pursotukset. Kermavaahdosta tulisi näin ollen tarttumapinta pursotukselle. Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain apua! :)

      (Täytyypä muuten itekin kokeilla tuota reunojen pursotusta massan päälle, niin tietää kuinka siinä käy. :D )

      Poista
  3. Kiitos nopsasta vastauksesta :) Ja pidän erityisesti mielessä tuon, että leikkaan reunat pois jos menee rumaksi...

    MariS

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille