13. tammikuuta 2013

ANGRY BIRDS-KAKKU




Viikonloppuna vietettiin siskon tyttöni 7-vuotis synttäreitä. Päivänsankari oli "tilannut" multa jo muistaakseni kesällä tämän kakun juhliin ja aiheena oli, mikäs muukaan, kuin Angry Birds. Linnun väritoiveet muuttuivat tiuhaan tahtiin synttäreiä ootellessa ja viimein päädyin tekemään tämä punaisen lintukakun. :)

Odotin kovasti kakun tekemistä, sillä en ollut aikaisemmin vielä tehnyt yhtäkään Angry Birds-kakkua. Suunnittelin kakun jo hyvissä ajoin; maut, muodot ja kuinka mikäkin vaihe tullaan toteuttamaan. Juuri tällaisista muotokakkujen väsäämisestä pidän kaikista eniten. Vaikka näihin meneekin suhteellisen paljon aikaa ja se on sellaista pientä näpertämistä, niin silti pidän siitä kovasti. :)

Kakun maut halusin pitää suht simppelinä, koska kakku tuli lasten synttäreille. Täten päädyinkin käyttämään banaania ja mansikkaa kakun täytteinä. Itse ainakin pidän näistä ja luulen että maut ovat myös lasten mieleen. :)

ANGRY BIRDS-KAKKU
 
LEVYKAKKUPOHJA (2 pellillistä)
 
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
 
TÄYTTEET
 
3 banaania muussattuna
sitruunamehua
1½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
noin 200 g mansikoita muussattuna
noin ½ - 1 dl vaniljakreemijauhetta
 
+ kostutukseen hedelmämehua noin 1½ dl
 
KORISTELU
 
sokerikeemiä (200 g margariinia, 1 dl tomusokeria, 1 dl mansikkatomusokeria, 2 tl maitoa, vaniljasokeria)
punaista sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa
keltaista marsipaania
spagettia + sokerikuorrutetta


Ensiksi valmista levykakkupohjat valmiiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet pienissä erissä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada puolet taikinasta pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-8 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kumoa ensimmäinen paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Paista samalla tavalla myös toinen pohja. Anna molempien pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin jatkat kakun tekoa.

Ota 3,5 litran kulho ja vuoraa se hyvin kelmulla. Leikkaa jäähtyneistä pohjista pyöreitä paloja, jotka sopivat kulhoon. Ala koota kakkua kulhoon laittamalla pohjalle pienin pyöreä kakkupala ja kostuta se mehulla. Muussaa banaanit ja laita banaanimössä pohjan päälle. Ripauta banaanin päälle hieman sitruunamehua. Sitten laita mansikkakermasta, tuorejuustosta, survotuista mansikoista ja vaniljakreemista tehtyä mansikkamoussea kerros kakun päälle. Jatka näin kunnes kulho on täynä ja kääri kelmu tiukasta kakun päälle. Laita kakku jähmettymään ja imeytymään jääkaappiin mieluiten yön yli.

Kun kakku on ollut yön yli jääkaapissa, kumoa se tarjouluvadille ja poista ympäriltä kelmut. Valmista sokerikreemi sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, tomusokerit, maito ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Laita sokerikreemiä mahdollisimman tasainen kerros kakun päälle ja vie kakku hetkeksi jääkaappiin. Sokerikreemi muodostaa sokerimassalle hyvän tarttumapinnan ja estää kosteuden muodostumista ja pääsyä massaan.

Kauli sokerimassasta oikean kokoiset palat ja aseta kakun päälle siististi. Valmista myös nokka, töyhtö, silmät ja kulmakarvat sokerimassasta ja marsipaanista. Näiden kiinnittämisessä kakkuun voit käyttää apuna spagetin pätkiä ja sokerikuorrutetta, jotta osat pysyvät paikoillaan ja kiinni kakussa. Näiden vaiheiden kautta pitäisi sitten olla valmis tämä niin kuuluisa ja ihana vihainen lintunen! :)

 

 
Nam, omasta mielestä tämä kakku maistui hyvältä ja olin oikein tyytyväinen linnun ulkonäköön. Kyllä tästä nyt ainakin tunnistaa mistä linnusta oikein on kyse. :)  Kuvat eivät ole mistään parhaimmasta päästä. Tuli niin kiirus kuvata kakku, kun synttärivierailla oli jo kova kiire päästä maistamaan kakkua. :)
 
Tein näille samaisille synttäreille vielä myös toisenkin, vähän perinteisemmän näköisen kakun ja vielä myös kakku- ja sydäntikkareita, mutta näistä herkuista laitan päivitykset sitten joku toinen päivä. :)






4 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille