7. tammikuuta 2013

SUKLAALIKÖÖRIMOUSSE

 
 
 
Dääm, olisin halunnut jo eilen päivittää tämän suklaamoussen ohjeen mutta bloggerin toiminnassa oli jotain häikkää, enkä pystynyt lataamaan tänne kuvia laisinkaan . Nyt onneksi toimii taas! :) 
 
Viikonlopun kunniaksi halusin valmistaa jotain hyvää herkkua, jota voisi sitten nautiskella jälkiruuaksi tai muuten vain. :) Pienen mietinnän jälkeen päädyin valmistamaan suklaamoussea, jota  maustoin vielä suklaaliköörillä. Liköörinä käytin Mozart Goldia, sitä samaa, jota laitoin myös aikaisemmin valmistamaani suklaaliköörikakkuun. Mousse oli todella helppo valmistaa ja liköörin ansiosta siitä tuli aivan sairaan hyvää! :)
 
Idean tästä moussesta sain Pullahiiren leivontablogista. Pullahiiri oli käyttänyt moussessa piparminttuöljyä tuomaan makua, mutta itse en pidä piparmintusta, jotenka päädyin käyttämään tuota likööriä sen sijaan. Omasta mielestäni tämä oli oiva valinta! :)

SUKLAALIKÖÖRIMOUSSE

200 g maitosuklaata
2 rkl maitoa
1 dl sokeria
5 kananmunaa
150 g ranskankermaa
1-3 lorausta suklaalikööriä
 
Koristeluun: kermavaahtoa + suklaalastuja

Sulata suklaa mikrossa ja lisää joukkoon maito ja puolet sokerista. Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset toisistaan tarkasti ja lisää keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon sekoitellen. Vatkaa loppu sokeri ja valkuaiset vaahdoksi.
 
Lisää suklaan joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi nostele valkuaisvaahto suklaamassan joukkoon ja lisää suklaalikööriä makusi mukaan.
 
Annostele mousse annoskulhoihin ja laita jääkaappiin viilenemään. Tarjoiluvaiheessa vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kermavaahtonokareita annoksien päälle. Kermavaahdon voi vielä halutessaan koristella esimerkiksi suklaalastuilla tai vaikkapa nonparelleilla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pitihän Teukankin sitten tulla taas ihmettelemään mitä teen, kun otin kuvia moussesta. Taisi se keretä vähän lipasta tuota kermavaahtoa kun niin kovasti maiskutteli huuliaan tuon jälkeen. :)
 
Tällä ohjeella moussea tuli kyllä todella iso satsi ja ihan vain itselle tehtynä tätä oli aivan liikaa. Ensi kerralla täytyy tehdä vähän pienempi annos. :) Ja mitä tulee tuohon moussen rakenteeseen, niin se oli mielestäni aika vetelää ja se olisi saanut olla himpun verran jähmeämpää. Luulen että rakenne kärsi tuosta likööristä, kun laitoin sitä kolme aika reilua lorausta. Vähempi määrä likööriä olisi tehnyt moussesta varmaan vähän tiviimpää. Pitää muistaa tämä ensi kerralla tai sitten käyttää apuna liivatelehtiä. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille