28. joulukuuta 2012

MANSIKKA-BANAANI TÄYTEKAKKU

 
 
Ai niin, olin aivan unohtaa laittaa tämän jouluksi tehdyn täyskärin tänne sivuilleni. Harvemmin tulee nykyään enää tehtyä perinteisiä kermatäytekakkuja, mutta täytyy kyllä sanoa että tämä oli todella hyvää pitkästä aikaa. :)

MANSIKKA-BANAANI TÄYTEKAKKU

LEVYKAKKUPOHJA (yksi pellillinen)
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 
TÄYTTEET
1 prk Bona pilttiä - Hedelmiä
mansikkahilloa
2 banaania
sitruunamehua
2½ dl vispikermaa
2 dl maitoa
1 pss Dr. Oetkerin vaniljan makuista kakkutäytettä
 
+ kostutukseen noin 1½ dl vaniljasokerimaitoa
 
KORISTELU
2½ dl vispikermaa
1-2 rkl tomusokeria
viinirypäleitä
hopeisia kuulia

Vatkaa ensiksi huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja munat hvyin keskenään. Vaahto on valmista, kun vatkaimella valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla sekoittaen.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia riippuen uunin tehosta. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi pohjasta. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin jatkat kakun tekoa. :)
 
Kun pohja on jäähtynyt kunnolla, leikkaa se kolmeen yhtä suureen osaan ja ala koota kakkua. Muusaa banaanit haarukan avulla mössöksi ja valmista kermasta, maidosta ja vaniljanmakuisesta kakkutäytteesta täyteläinen vaahto pussin ohjeen mukaan. Laita ensimmäinen pohjapala tarjoilualustalle ja kostuta vaniljasokerimaidolla. Laita pohjan päälle kerros hedelmäpilttiä, mansikkahilloa, banaanimössöä ja vaniljavaahtoa. Banaanikerroksen päälle voi laittaa muutaman tipan sitruunamehua niin se estää banaania tummumasta. Jatka näin kunnes kaikki pohjapalat on käytetty.
 
Itselläni tuli ainakin tuota vaniljavaahtoa sen verran paljon, että laiton sitä vielä kakun päälle ja reunoille ohuen kerroksen ennen koristeluvaihetta. Koristelun pursotuksia varten vispaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Valitse haluamasilainen tylla ja laita kermavaahto pursotuspussiin ja pursota kakkuun reunoille ja pinnalla kuvioita. Koristele kakun päällinen vielä puolikkailla viinirypäleillä ja hopeakuulilla. Tadaa, valmista tuli! Laita valmis kakku jääkaappiin ja ota esille tarjoilun ajaksi. :)

 



 

 
Nyt onkin kaikki joulun herkut päivitetty tänne sivustolle. Nyt saakin alkaa jo miettiä mitä hyvää sitä tekisi uuden vuoden kunniaksi. Hmm... siinä onkin pulma! :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille