23. tammikuuta 2013

KISSAKAKKU



Selailin tuossa äsken vanhoja valokuvakansioita ja mitäs sieltä tulikaan vastaan... Ihka ensimmäinen tekemäni muotokakkuni! Ja mikäs muukaana kakun aiheena oli ollut kuin kissa. :) Muistaakseni tein tämän kakun  viimekeväänä jonain perjantai-iltana ja muistan hyvin, että ahersin silloin kakun kimpussa koko illan ennen kuin sain sen valmiiksi. Nyt kun kokemusta noista kakuista on itselle tullut ajan saatossa hieman lisää, niin olisin kyllä tehnyt muutaman asian toisin tässä kakussa ja kiinnittänyt hieman enemmän huomiota koristelupuoleen. Mutta mielestäni tämä oli ihan kelpo suoritus ensimmäiseksi kakuksi ja kyllä tuo nyt aika hyvin kissaa muistuttaa. :)

Katotaan muistanko enää reseptiä tähän kakkuun. Saa nähä kuinka käy... :)
 
LEVYKAKKUPOHJA (2 pellillistä)
 
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
 
MANSIKKATÄYTE
 
250 g mansikoita
2 ½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
 
SUKLAATÄYTE
 
2 ½ dl Flora Vispikermaa
100 g vaniljarahkavalmistetta
130 g tummaa suklaata
 
+ kostutukseen noin 2-2½ dl vaniljasokerimaitoa
+ Lemon Curd- marmeladia
 
KORISTELU
 
sokerikreemi (200 g margariinia, 1 dl tomusokeria, 1 dl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 2 rk maitoa)
500 g mustaa marsipaania
sydänkarkki nenäksi
punaista lakunauhaa viiksiksi

 
Valmista ensiksi levykakkupohjat valmiiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet pienissä erissä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada puolet taikinasta pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-8 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kumoa ensimmäinen paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Paista samalla tavalla myös toinen pohja. Anna molempien pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin jatkat kakun tekoa.
 
Kun pohjat on jäähtynyt leikkaa levyistä oikean muotoiset palat. Piirsin ensin mallit leivinpaperille ja leikkaisin niiden avulla kakkulevyistä oikean malliset palat kakkua varten.
 
Valmista täytteet. Mansikkatäyte; Muussaa mansikat mössöksi. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon appelsiinituorejuusto, mansikat ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Suklaatäyte; Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahdon joukkoon vaniljarahkavalmiste ja hieman sulanut suklaa. Sekoita tasaiseksi.
 
Nosta kakun ensimmäinen kerros tarjoiluvadille ja kostuta vaniljamaidolla. Laita pohjan pälle kerros Lemon Curd- marmeladia ja tämän päälle koko mansikkatäyte. Seuraava kerros tehdään samalla tavalla mutta marmeladin jälkeen laitetaan kerros suklaatäytettä.
 
Kun kakku on täytetty, valmista sokerikreemi. Vatkaa margariini notkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja maito. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Laita valmista sokerikreemia kakun pintaa kauttaaltaan ohut kerros. Nosta kakku vähäksi aikaa jääkaappiin.
 
Koristelua varten, kauli mustasta marsipaanista iso levy ja nosta se kakun päälle. Tasoita pinta ja siisti reunat. Tee ylijääneestä marsipaanista kissalle pienet viirusilmät. Katkaiset lakunauhasta viikset ja laita viikset karkkisydämen alle, jotta ne pysyvtä paikoillaan. VALMIS! :)
 
 
JÄLKEEN


ENNEN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yläpuolella on vielä niin sanotut "ennen ja jälkeen" kuvat kakusta. Aika hyvin oli vielä  mielessä pysynyt kakun valmistus, täytteet ym. vaiheet. Kait se on niin että se ensimmäinen tehty kakku jää hyvin omaan mieleen. :)
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille