26. joulukuuta 2012

VALKOSUKLAINEN PANNACOTTA KARPALOMEHUKIILTEELLÄ

 
Laitan heti perään toisen postauksen joulun pyhinä tekemästäni herkusta. Valmistin jouluruuan jälkkäriksi valkosuklaapannacottaa, jonka päälle tein karpalomehusta joulunpunaisen kiilteen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein pannacottaa. :) Olin jo kauan aikaa halunnut tehdä tätä kyseistä herkkua ja mielestäni tämä sopi hyvin meidän jouluaaton herkkupöydän jälkiruuaksi. Olin aina jotenkin mieltänyt, että pannacotan tekeminen on työlästä ja vaikeaa mutta itse asiassa valmistus oli todella helppoa ja aikaa tähän ei tainnut mennä kuin noin 10-15 minuuttia. :)

VALKOSUKLAINEN PANNACOTTA KARPALOMEHU KIILTEELLÄ

3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1 tl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria

KIILLE
1 liivatelehti
1½ dl karpalomehua

Laita liivatteet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Rouhi valmiiksi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita kuohukerma kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa, sekoita niin kauan että suklaa on sulanut kerman joukkoon. Liuota liivatteet kerman joukkoon ja mausta seos vielä sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada sitten tarjoiluastioihin. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Itse annoin massojen hyytä seuraavaan päivään saakka.

Kun massat ovat hyytyneet kunnolla, valmista niiden päälle kiille. Laita liivate kylmään veteen ja anna olla siellä taas noin viitisen minuuttia. Ota karpalomehusta ensin ½ dl ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Lisää liivate joukkoon ja sekoita liivate-mehuliuos lopun karpalomehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna mehun jäähtyä hieman ja sitten laita lusikalla mehua hyytyneiden massojen päälle haluamasi määrä. Anna kiilteen hyytyä jääkapissa muutaman tunnin.

 

 
Mielestäni elämäni ensimmäiset pannacotat onnistuivat hyvin ja nämä olivat kyllä melkoisen hyvää herkkua! Ehkä hitusen liian makeaa omaan makuuni mutta hyvin nämä tekivät kaupan. :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille