26. joulukuuta 2012

APPELSIINIKROKANTTIFUDGE

 
 
 
Tein hyvälle ystävälleni tänä jouluna lahjaksi itsetehtyä fudgea. Joulun makuun sopivaksi tein fudgen Maraboun appelsiinikrokanttisuklaasta. Ja olihan valmista tuotetta aivan pakko itse maistaa ja testata että voiko sitä antaa lahjaksi eteenpäin ja todettua tuli että HYVÄÄ OLI. :) Fudge oli tosin aikasta makeaa, joten kovin montaa palaa tätä ei voinut yhellä kerralla syyä.
 
APPELSIINIKROKANTTIFUDGE
 
400 g appelsiinikrokanttisuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
3/4 dl kaakaojauhetta
 
Mittaa kaikki ainekset kerroskattilaan ja kuumenna vesihauteessa niin kauan että suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Vuoraa noin 10x15 cm mittainen vuoka leivinpaperilla ja kaada suklaamassa vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli. Itselläni suklaa oli jääkappisa pari yötä. Halusin ottaa varman päälle että suklaa kerkeää kunnolla jähmettyä. :)
 
Kun massa on ollut tarpeeksi kauan jääkapissa, leikkaa fudgesta haluamasi laisia paloja. Itse leikkasin valmiista levystä pieniä neliön muotoisia paloja.
 
 
 
Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin tehdä itse fudgea ja vähän jännitti millainen koostumus tulisi olemaan. Ajattelin että massasta tulisi liian kovaa ja sitä olisi vaikea leikata paloiksi mutta toisin kävi. Fudge oli ihanan pehmeää ja siitä oli todella helppo leikata pieniä herkkupaloja. Tätä ohjetta tulen kyllä käyttämään jatkossa, mutta kokeilen käyttää jotain toista suklaamakua esimerkiksi ihan tavallista maitosuklaata tai sitten valkosuklaata. :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille