17. joulukuuta 2012

JÄTTI KINUSKIPIPARI

 
 
 
Edellisen kakun jälkeen halusin testata myös toista ostamaani hieman erikoisempaa reunavuokaa ja näin joulun alla teemaan sopien syntyi jättiläis kinuskipipari. En tiiä viitinkö ees sanoa mistä tämän ohjeen olen katsonut kun taidatte jo arvatakin alkuperän. Aivan oikein, Kinuskikissaltahan olen taas ohjeen bongannut. :) Mielestäni tämä ohje sopii niin hyvin jouluun ja kakku on myös hyvin paljon joulupiparin näköinen.
 
Kakku oli ihanan pehmeää ja siinä maistui ihanasti kinuski ja muut joulun maut. Joukkoon lisätty sitruunamehu toi myös kivasti raikkautta ja pientä kirpeyttä kakkuun. Tykkäsin itse oikein paljon tästä kakusta ja jopa miehenikin tykkäsi tästä. :)

JÄTTI KINUSKIPIPARI
 
POHJA
noin 340 g joulupipareita
100 g margariinia
 
TÄYTE
6 liivatelehteä
4 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl tomusokeria
3 tl piparkakkumaustetta
300 g vaniljarahkaa
5 valkuaista
½ dl sitruunamehua
¼ dl vettä
 
KINUSKIKIILLE
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 ¼ dl fariinisokeria
 
KERMAPURSOTUS
1 ½ dl Flora Vispiä
1 tl sokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta

Sivele reunavuoan sisäreunoille öljyä ja aseta tarjoilulautasen päälle.
 
Murskaa piparkakut kaulimella pakastepussin sisällä. Sulata margariini ja piparimurskan joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahdon joukkoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa.
 
Mittaa lasiin sitruunamehu ja vesi ja kuumenna miksossa kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatelehdet ja lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.
 
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
 
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Tässä välissä laitoin tiskialtaaseen kylmää vettä ja laitoin kattilan vähäksi aikaa veteen, jotta kerma-sokeri seos jäähtyisi nopeampaa.
 
Kaada jäähtynyt kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä parisen tuntia.  
 
Kun kakku on hyytynyt kunnolla, poista raunavuoka kakun ympäriltä. Tässä voi apuna käyttää veistä irrottamaan kakku vuoasta. Itse kuitenkin venytin vain vuokaa pikku hiljaa kakun ympäriltä ja nostin vuoan varovasti pois kakun ympäriltä. Onnistui näinkin hyvin ja reunoista tuli siistit. :)
 
Sitten valmistetaan kakun päälle kermapursotus. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita valmis kermavaahto pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmasta pala pois. Näin sinulla on valmiina hieno pursotuspussi. :) Pursota kakun reunan mukainen kuvia noin parin sentin päähän reunasta. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)




 
 




 

 
Olisi tehnyt mieli syödä koko kakku itse mutta en nyt sitten kuitenkaan viittinyt. :)
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää kakkua! Pitää ehdottomasti tehdä joskus uudestaankin. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille