13. joulukuuta 2012

PUOLUKKAINEN VALKOSUKLAA-GLÖGIKAKKU

 
 
 
 
Jouluinen teema sen kuin jatkuu leipomuksissani. Tällä kertaa väsäsin kokoon valkosuklaisen glögikakun, joka piti sisällään kokonaisia puolukoita. Idean kakkuun sain jälleen kerran Kinuskikissalta. :) Ohje oli tehty normaaliin 24 cm pyöreään irtovuokaan, mutta itse käytin tuossa syksyllä ostamaani kukan muotoista reunavuokaa. Vuoka sopi mielestäni hyvin jouluiseen teemaan ja toi mukavasti vaihtelua perinteisiin pyöreisiin kakkuihin. En ollut aikaisemmin käyttänyt tuollaista reunavuokaa, jossa ei ole pohjaa mukanaa - vain pelkät reunat. Täten meinasi vähän jännittää millaisen valmiista kakusta oikeen mahtoi tulla. :)

PUOLUKKAINEN VALKOSUKLAA-GLÖGIKAKKU
 
POHJA
Joulupipareita (mutu-tuntumalla)
noin 100 g sulatettua margariinia
 
TÄYTE
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita (1 pss Pirkka puolukoita)
 
KIILLE
3 liivatelehteä
3½ dl glögiä
 
Ota esille tarpeeksi iso tarjoilualusta, jolle kukanmuotoinen reunavuoka mahtuu hyvin. Kakku tehdään suoraan tarjottavalle alustalle, koska kakkua on todella vaikea siirtää kun vuoassa ei ole ollenkaan pohjaa. Sivele vuoan sisäreunat ruokaöljyllä, niin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Murskaa piparkakut kaulimella pakastepussin sisällä. Sulata margariini ja kaada piparimurskan joukkoon ja sekoita tasaisesti. Painele seos reunavuoan pohjalle ja laita jääkappiin jähmettymään.Itse tykkään paksuista keksipohjista, joten tein pohjasta melko paksun. Aivan tarkkaa piparimäärää en osaa sanoa, kun murskasin keksejä vain mutu-tuntumalla. :)
 
Pohjan ollessa jääkapissa jähmettymässä, on hyvä aika valmistaa kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet ja lisää täytteeseen ohuena nauhana. Sekoita joukkoon lopuksi nuolijalla käännellen jäiset puolukat. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
 
Kun täyte on hyytynyt tehdään kakulle glögikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari sen tuntia.  Lopuksi irrotetaan kakku vuoasta veistä apuna käyttäen tarpeen mukaan.

 

 





 
Aivan tyytyväinen en ollut kakun lopputulokseen. Tuosta glögikiilteestä tuli mielestäni jotenkin oudon makuista, en tiiä mikä siinä oli. Mutta muuten tykkäsin kakusta oikein paljon. Mielestäni kakkua oli myös aika hankala saada irti vuoasta vaikka vuoka oli voidelta öljyllä.

4 kommenttia:

  1. Kakku ja piparit olivat erittäin herkullisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui! Täällä olisi taas uutta kakkua tarjolla, pitäisköhän mun tulla taas käymään teillä kakun kera. :D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä tuo kakku! Puolukat tuo kivaa raikkautta makean rinnalle. Tätäki ohjetta ois kiva kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla. Aivan mun lempparikakkuihin tämä ei kuulunut mutta kyllä tämä kurkusta alas meni hyvin. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille