19. joulukuuta 2012

SUKLAALIKÖÖRIKAKKU

 
 
 
Selailin toissapäivänä Pullahiiren leivontablogia ja löysin sieltä aivan loistavan kakkuohjeen. Ohje oli tehty suklaiselle hyydykekakulle, jota oltiin maustettu ihana pehmeällä Mozart Gold-suklaaliköörillä. Noh, ohjeen innoittamana mun oli aivan pakko seuraavana päivänä ampaistava Alkoon ostamaan tätä kyseistä suklaalikööriä. :)
 
Tuo suklaalikööri oli aivan taivaallisen hyvää! Yleensä en pidä likööreistä kun ne ovat niin makeita, mutta tämä oli kyllä todella hyvää ja suosittelen kyllä testaamaan. Kyllähän tuota likööriä tuli sitten hiukkasen maisteltua siinä leipomisen ohessa. Valmiin kakun kiikutin tänä aamuna yllätykseksi vanhoille työkavereilleni ja toivotin heille samalla hyvää joulua. Kakku sai paljon positiivista palautetta, mikä lämmitti kovasti mieltäni. :)

SUKLAALIKÖÖRIKAKKU

POHJA
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 dl maitoa
 
TÄYTE
5 dl vispikermaa
300 g ranskankermaa
200 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 dl Mozart Gold -suklaalikööriä
2 tl vaniljasokeria
 
KORISTELU
Kaakaojauhetta
 
 
Kakun leipominen aloitetaan tekemällä pohja.Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa maito. Lisäile kuivat aineet sekä maito vuorotellen vaahdon sekaan. Levitä taikina noin 22 cm irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta valmis pohja pois uunista ja anna jäähtyä.
 
Täytettä varten mittaa vispikerma ja ranskankerma kulhoon. Sulata suklaa mikrossa ja  anna sen jäähtyä kunnolla. Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja ranskankerma keskenään vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaasula vaahdon joukkoon ja nostele hyvin sekaisin. Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoittele seosta ja anna sen jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Lisää hieman jäähtynyt likööri vaahdon joukkoon yhdessä vaniljasokerin kanssa ja sekoita täytemassa hyvin sekaisin.
 
Laita 22 cm kakkupohja noin 24 cm vuoan sisälle ja kaada täytemassa vuokaan. Anna hyytyä kylmässä ainakin noin neljän tunnin ajan. Itse annoin kakun hyytyä yön yli.
 
Pullahiiren ohjeessa oli kakulle tehty vielä kiille, jossa oltiin käytetty myös tuota samaista likööriä. Itse en halunnut tällä kertaa tehdä kakulle kiillettä vaan päädyin hieman helpompaa ratkaisuun. Kun kakku oli saanut jähmettyä yön yli jääkaapissa, siivilöin kaakaojauhetta siivilän läpi kakun pinnalle. Tuli ihan nätti lopputulos. :)
 
 

 
NAM, tämä oli kyllä aivan sairaan hyvää kakkua vaikka itse niin sanonkin. :) Täyte oli ihanan pehmeää ja vain suli suussa. Tätä teen kyllä ehdottamasti toistekin!
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille