10. marraskuuta 2012

PORKKANAMUFFINSIT






Tämä onkin viimeinen resepti viikon takaisesta halloweenkauttauksesta, eli vuorossa ovat porkkanamuffinsit. Nämä olivat mielestäni todella hyviä, joskin paistoin muffareita ehkä hitusen liian pitkään uunissa. Muutama minuutti vähemmän niin sitten olisi ollut täydellistä. Ens kerralla täytyy muistaa tämä! :)

Olen jokin aika sitten ostanut Ingrid Hancock Bjerknesin kirjan nimeltä "Kuppikakut - Leivo, pursota & koristele", josta bongasin näiden porkkanamuffinsien reseptin. Kirjan ohje oli tehty 24 kappaleen erälle, mutta itse en halunnut aivan noin suurta satsia tehdä muffareita. Täten puolitinkin ohjeen aineet ja sain sopivan 12 kappaleen erän näitä herkullisia kuppikakkuja. Taikinan ohje oli siis suoraan otettuna tästä Bjerkensin kirjasta mutta kuotturus oli aivan omaa käsialaa. :) Alle ohje 12 kipaleelle.
 
TAIKINA
 
1 porkkana
1,25 dl saksanpähkinöitä
100 g huoneenlämpöistä margariinia
½ sokeria
½ fariinisokeria
1 muna
3,25 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa
 
KUORRUTUS
 
2½ dl vispikermaa
1 prk mangotuorejuustoa
1-2 tl tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
punaista pastaväriä
nonparelleja koristeluun

Ensiksi uuni kuumennettiin 200 asteeseen ja 12 kpl muffinsivuokia aseteltiin valmiiksi muffinsipellille. Tämän jälkeen kuorittiin ja raastettiin porkkana hienoksi raasteeksi. Saksanpäkinät murskattiin pienemmäksi silpuksi.

Seuraavaksi vatkattiin sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi ja muna lisättiin joukkoon voimakkaasti vatkaten. Keskenään sekoitettiin vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe ja suola. Tämä seos lisätiin munasokeri vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Taikinaan lisättiin vielä porkkanaraaste ja pähkinämurska hyvin sekoittaen.

Muffinsivuoat täytettiin 2/3 taikinalla ja paistettiin uunin keskitasolla 20 minuuttia. Omasta mielestäni 15 minuttia olisi riittänyt vallan hyvin paistoajaksi. Paistamisen jälkeen muffareiden annettiin jäähtyä  kunnolla ennen kuorruttamista.

Kuorrutuksen tekeminen sujui nopsaa. Ensin vatkatiin kerma vaahdoksi, johon lisättiin vanilja- ja tomusokeria. Joukkoon sekoitettiin myös tuorejuusto. Täyte jaettiin kahteen kulhoon ja toiseen lisättiin punaista pastaväriä, jotta saatiin punaista kuorrutetta. Kuorrute laitettiin pursotinpussiin ja pursotettiin muffareiden päälle ison tyllan avulla. Pienellä tyllalla pursotus ei onnistunut kovin hyvin, koska tuorejuuston seassa olleet mangopalat tukkivat pienen tyllan. Pursotukset koristeltiin vielä nonparelleilla.

 
NAMSKIS...
 
 

DELICIOUS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille