8. marraskuuta 2012

CHORIZO-PIIRAKKA + FETASALAATTI

 
 


Tämän herkullisen choriozo-piirakan ohjeen olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta ja tästä on kyllä tullut yksi suosikeista. Piirakka on helppo valmistaa ja maistuu todella hyvälle vieden kielen mennessän. Pidän itse paljon chorizomakkarasta, koska siinä on hiukan tulisuutta. Makkaran kanssa oivan liiton tekevät myös piirakassa olevat makea chilituorejuusto ja aurinkokuivatut tomaatit. Kovin kevyttä herkkua tämä ei mielestäni ole, mutta saahan sitä aina välillä herkutella. Piirakan kyytipojaksi sopii mielestäni aivan loistavasti fetasalaatti, jota ruukaankin aina tehdä piirakan seuraksi. Seuraavilla aineksilla saa aikaan nämä herkulliset suolapalat.
 
CHORIZO-PIIRAKKA
 
Pohja:

 4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g margariinia
½ dl vettä
 
Täyte:
 
 1 punainen paprika
1 sipuli
150 g chorizo-makkarasiivuja
100 g Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
 
Ensiksi valmistettiin pohja nyppimällä jauhot ja margariini sekaisin. Joukkoon lisättiin vesi ja sekoitettiin nopeasti tasaiseksi. Valmis taikina paineltiin pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tavakseni tämän piirakan kanssa on tullut pilkkoa ja kuutioida kaikki mahdolliset täyteainekset ennen kuin alan tehdä muuta. Täytteen valmistaminen aloitetiin paloittelemalla paprika kuutioiksi ja hienontamalla sipuli. Myös makkarasiivut ja aurinkokuivatut tomaatit pilkottiin pienemmiksi paloiksi. (Itse olen monesti laittanut ohjetta enemmän tuota makkaraa, kaksi pakettia siivuja eli yhteensä 200 g.) Tuorejuustolle tehtiin myös sama homma; pieniksi paloiksi.

Kun kaikki aineksi saatiin käsiteltyä, paprikaa ja sipulia paistettiin pannulla hetken aikaan pienessä määrässä öljyä. Tämän jälkeen kaikkia pilkotut ja paistetut ainekset sekoitettiin keskenään ja joukkoon lisättiin munat ja ruokakerma. Valmis mössö kaadettiin vuokaan pohjan päälle ja piirakka sai olla 200 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.


FETASALAATTI
 
½ pss jääsalaattia
1 kurkkua
2-3 tomaattia
½ punasipuli
1 prk salaattijuustokuutioita (Pirkka)

Tämä on ehkäpä maailman helpoin salaatti valmistaa. Mitään muuta ei tarvinnut tehdä kuin repiä salaatit kulhoon, pilkkoa kurkku ja tomaatit sopiviksi paloiksi. Leikata punasipulista renkaita ja lisätävalmiit fetakuutiot ja sipulirenkaat muiden ainesten joukkoon. Voíla! :)




Herkullista oli!! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille