21. marraskuuta 2012

KINKKU-MEETVURSTIVOILEIPÄKAKKU




Viime viikon perjantaina vietin pikkujouluja vanhojen työkavereiden kanssa. Meillä oli nyyttikestien tapainen iltama, johon kaikki toi jotain pientä purtavaa kuten sipsiä, karkkia, pasteijoita yms. Mielessäni oli jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus voileipäkakusta ja nyt olikin oiva tilaisuus valmistaa tällainen suolainen herkku. Tämä oli elämäni toinen voileipäkakku ja hyvin onnistui kakku vaikkei kokemusta nyt niin hirveesti ollutkaan. Aivan omasta päästäni en uskaltanut lähteä kakkua säveltämään vaan tässäkin turvauduin jälleen kerran vanhan kunnon Kinuskikissan apuun. :)

Kinuskikissan ohje oli tehty 24:stä leipäpalasta, mutta mielestäni tästä olisi tullut turhan suuri kakku meiän porukalla. Täten vähensin leipien määrää ja teinkin kakun sitten vain 18:sta palasta. Täytteet tein puolikkaina ja hiukan tuunailin niitä omaan makuun sopiviksi. :)

18  palaa täysjyväpaahtoleipää ja kostutukseen noin 1 ½ dl maitoa

KINKKUTÄYTE
200 g palvikinkkua
1 maustekurkkua
noin 100 g purjoa
1 prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
150 g ranskankermaa
1 tl sinappia
 
METVURSTITÄYTE
100 g meetvurstinsiivuja
1 punaista paprikaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
 
KUORRUTUS JA KORISTELU
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl valkosipulituorejuustoa
1 rkl maitoa
1 nippu persiljaa
kirsikkatomaatteja
meetvurstisiivuja
palvikinkkusiivuja

Voileipäkakun valmistuksen aloitin täytteiden valmistamisesta. Ensin tein kinkkutäytteen. Kaikki pilkottavat ainekset pilkottiin pieniksi kuutioiksi ja sekoitettiin tuorejuuston, ranskankerman ja sinapin kanssa sekaisin. Halusin täytteeseen paljon kinkkua, joten voi olla että tuota kinkkua oli täytteessä enemmänkin kuin tuo 200 g, mutta tuo on noin määrä.

Meetvurstitäyte valmistui hyvin nopeasti. Makkaravsiivut ja paprika pilkottiin pieniksi paloiksia ja sekoitettiin tasaiseksi tahnaksi tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Täytteet saivat hetken aikaa olla jääkaapissa.

Sillä aikaa kun täytteet olivat jääkapissa, leikattiin leipäpaloista reunat pois. Leivät asetettiin tarjoiluvadille niin, että yhteen kerrokseen tuli kuusi palaa. Pohjapalat kostutettiin maidolla ja päälle levitettiin kinkkutäyte tasaisesti. Täytteen päälle ladottiin taas uusi kerros leipiä ja nämä kostutettiin maidolla. Tämän jälkeen levitettiin meetvurstitäyte kostutettujen leipien päälle. Lopuksi laitettiin vielä kolmas kerros leipiä ja tämäkin kerron kostutettiin vielä maidolla. Kakku käärittiin tiiviisti kelmuun, päälle laitettiin kevyt paino, tässä tapauksessa leikkuulauta ja kakun annettiin olla jääkapissa yön yli.

Seuraavana päivänä kakku kuorrutettiin ja koristeltiin illan juhlia varten. Molemmat tuorejuustot yhdistettiin keskenään ja joukkoon lisättiin maitoa notkistamaan juuston rakennetta. Sitten vain juusto levitettiin tasaisesti koko kakun päälle ja reunoille. Apuna tässä käytin normaalia ruokailuveistä, sillä sai mielestäni nopeiten tasoitettua juuston kakun päälle. Sitten vain alettiin koristella kakkua mielen mukaan persiljalla, tomaateilla ja makkarsiivuilla. Näin tuli valmista! :)





Kovasti sain kehuja kakusta ja se lämmitti paljon mieltäni. Tiesinpähän ainakin onnistuneeni hyvin ja ehkäpä voin tehdä tätä vielä sitten toistekin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille