29. marraskuuta 2012

CHILI-TONNIKALAPIIRAKKA

 
 
 
Viime viikon perjantaina mun alkoi hirveesti tehä mieli jotain suolaista piirakkaa ja halusin kokeilla tehdä jotain sellaista mitä en ollut ennen vielä tehnyt. Aikaisemmin kyseisellä viikolla kävin kaverini kanssa kaupungilla ja käytiin samalla reissulla pienessä leipomossa/konditoriassa naukkaamassa pientä välipalaa. Syötiin muun muassa aivan älyttömän hyvää tonnikalapiirakkaa ja suussa sulavaa porkkanapiirakkaa. Tämän reissun innoittamana halusin tehdä piirakan, joka sisälsi tonnikalaa. Pidän myös paljon chilistä ja tulisista ruuista ja niinpä päätin yhdistää nämä kaksi ainesta keskenään. Näin sain perjantai-iltana maistella herkullista chili-tonnikalapiirakkaa. :) Alla vielä ohje tonnaripiirakan valmistukseen.


POHJA

3½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125 g margariinia
½ dl vettä

TÄYTE

1 punainen paprika
1 pieni sipuli
2 prk tonnikalanpaloja öljyssä (Pirkka)
mustapippuria
suolaa
noin 100 g kirsikkatomaatteja
200 g paprika-chili tuorejuustoa
3 rkl sweet chili-kastiketta (Pirkka)
2 munaa

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannussa pienessä öljytilkassa hetken aikaa.
Valuta tonnikaloista öljy. Laita tonnikalat kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise tomaatit valmiiksi myöhempää käyttöä varten

Levitä pohjan päälle tonnikalapalat ja paprika-sipuliseos. Tonnikalat ja paprika-sipuliseoksen voi sekoittaa myös keskenään ja levittään seos sitten pohjan päälle. Kumpikin tapa käy. :)

Yhdistä chili-paprika tuorejuusto ja ruokakerma sekoittamalla kermaa pienissä erissä tuorejuuston joukkoon. Lisää chili-kastike ja munat. Kaada liemi vuokaan ja asettele päälle puolitetut kirsikkatomaatit.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Suojaa piirakan pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

 
 

 
Piirakka sai hetkisen aikaa jäähtyä ennen kuin sitä pääsi herkuttelemaan. Lisäsin vielä lautasella erikseen tuota samaa sweet chili soosia, johon oli hyvä dippailla piirakan palasia. NAM NAM! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille