7. marraskuuta 2012

APPELSIINI-KAURAKEKSITIKKARIT




Nämä tikkarit valmistettiin melkeinpä samalla tavalla kuin aikaisemmin tehdyt valkosuklaa popsit. Tällä kertaa jaksoin jopa laittaa tikut herkkuihin, jotta ne näyttäisivät oikeita tikkareilta. :) Tällaiset tikkarihyväskät on kyllä todella helppo valmistaa, kun valmistuksessa käyttää valmiita keksejä. Joskus pitäisi kyllä kokeilla tehdä näitä itsetehdystä kakkupohjasta mutta hyvin  nämä onnistuivat myös kaurakekseistä. En käyttänyt mitään tarkkoja mittoja tikkareita tehdessä, joten siksi ohjeissa on aina mainittuna "noin" määrät. Tein vähän oman tuntuman ja maun mukaan. :)
 
MASSA
 
noin 200 g kaurakeksejä
noin 100 g kevyt appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
 
KORISTELU
 
Tummaa suklaata
Valkoista suklaata
Erilaisia koristerakeita (nonparelleja)
Tikkaritikkuja

Aivan ensiksi keksit murskattiin pussin sisällä kaulimen avulla. Tämän jälkeen keksimurkan joukkoon lisättiin tuorejuusto ja vaniljasokeri. Massa vaivattiin käsin tiiviiksi palloksi ja siitä tehtiin pieniä palloja. Pallot laitettiin lautaselle ja jääkaappiin jähmettymään.

Pallojen annettiin olla jääpissa noin parisen tuntia jotta ne kerkesivät kunnolla jähmettyä. Kunnollinen jähmettyminen helpotti kuorruttamista huomattavasti. Tämän jälkeen sulatettiin tummaasuklaata kulhossa. Tikkaritikun pää kastettiin suklaasssa ja työnnettiin tikku varovasti pallon sisään. Koko pallo pyöriteltiin kauttaaltaan sulatetussa suklaassa ja kuorruttamista avustettiin lusikan avulla tarpeen tullen. Heti kuorruttamisen jälkeen pallojen päälle ripoteltiin koristeet, jotta ne tarttuivat hyvin kiinni kuorrutuksen pintaan. Kun tummasuklaa loppui, sulatettiin valkoista suklaata ja tehtiin saman rulijanssi lopuille palloille.

Valmiit tikkarit laitettiin pystyyn "askartelutiileen", jossa niitä oli hyvä säilyttää ja herkut laitettiin jääkappiin kovettumaan.



Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille