5. marraskuuta 2012

HALLOWEEN CAKE


 
 
 
 
Halloweenin kunniaksi ajattelin tehdä teemaan sopivan kakun. Kakun värimaailma on juhlaan sopiva musta ja oranssi. Täytteiksi halusin kokeilla tehä jotain erilaista, sellaista mitä en ole ennen tehnyt. Täten päädyinkin tekemään raikkaan ja kirpeän sitruunatäytteen sekä turkinpippuritäytteen. Aluksi olin hieman skeptinen millaisia noista täytteistä tulisi, mutta hyvin ne onnistuivat ja maistuivat hyviltää kakun välissä. :)
 
En halunnut tehdä normaalia kakkua vaan mieleni teki tehdä kerroskakku. Niinpä päätin valmistaa kaksi erikokoista pyöreää kakkupohjaa ja koota ne kerroskakuksi. Syömistä tässä kakussa oli kyllä riittävästi ja oli hilkulla että kakku mahtui edes jääkaappiin. :)
 
KAKKUPOHJAT
 
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1½ perunajauhoja
(leivinjauhetta)
 
Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkattiin paksuksi vaahdoksi vatkaimella. Tämän jälkeen jauhot yhdistettiin keskenään ja lisäsin joukkoon vielä myös noin yhden teelusikan leivinjauhetta. Kuivat aineet lisättiin siivilän avulla munasokeri vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen.
 
Kakkutaikina jaettiin kahteen vuokaan. Käytin noin 10 cm ja 20 cm vuokia tässä kakussa. Pohjia paistettiin 175 asteessa noin 30-45 minuttiia. Pienemmän pohjan sai ottaa aikaisemmin uunista.
 
Valmistin nämä pohjat täyttämistä edeltävänä päivänä, jotta pohjat kerkesivät jäähtyä kunnolla ja ne eivät murenisi niin helposti leikattaessa. Kakkupohjat saivat odottaa jääkapissa pussiin laitettuina seuraavaan päivään täyttämistä.
 
Ennen täytteiden valmistamista leikkasin molemmat pohjat kolmeen osaan. Tässä operaatiossa mulla oli taas ahkea leipuriapuri mukana. Täytyy tunnustaa että kerkeshän tuo Teukka naukkasta pohjasta pienen palan myös itselleen. Se oli koko ajan tuossa vieressä kyttäämässä mitä teen ja sitten kun vähäksi aikaa käännin selkäni, niin kakusta puuttui pala. :)
 
 
 
Ensiks täytteistä valmistin turkinpippuritäytteen. Tämä oli kyllä hyvää!
 
 
TURKKARITÄYTE
 
1½ dl vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
½ dl vettä
noin 1 ¼ dl turkinpippurirouhetta
 
 
Ensiksi sekoitettiin vaniljakastikejauhe maidon joukkoon ja tämän annettiin tekeytyä jääkaapissa hetken aikaa.
Seuraavaksi laitettiin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkattiin kerma vaahdoksi. Vaniljakastike ja kermavaahto yhdistettiin keskenään. Vesi kiehautettiin mikrossa ja joukkoon sulatettiin liivatteet. Liivatevesi-seos lisättiin täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisättiin joukkoon turkkariruouhe.

Heti perään valmistin myös tuon sitruunatäytteen. Mutta en ollut tarpeeksi nopea, sillä turkkaritäytteessä olleet liivatteet alkoivat jähmettää täytettä todella nopeasti ja kun olin saanut toisen täytteen valmiiksi, turkinpippuritäyte oli jo kerennyt jämäköityä jonkin verran. Tästä opin sen, että liivatetäytteet kannattaa heti valmistuksen jälkeen laittaa kakun päälle ja vasta sitten valmistaa toinen täyte. :)

SITRUUNATÄYTE
00aa.JPG
6 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2dl veriappelsiinijugurttia
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Aluksi liivatteet laitettiin likoamaan kylmään veteen. Sitruunasta raastettiin kuori ja puristettiin mehu. Keskenään sekoitettiin tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Tämän jälkeen vaahdotettiin valkuaiset. Sitruunamehu kiehautettiin mikrossa ja siihen lisättiin liivatteet ja seos sekoitettiin täytteeseen. Lopuksi lisättiin valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen seoksen joukkoon.

Kakun kostutukseen käytin hedelmämehua, muistaakseni se taisi olla jotain Pirkan mehua. :) Kostutin pohjat tällä mehulla ja sitten laitoin ohuen kerroksen mango-banaani pilttiä jokaiseen väliin. Vuorotellen laitoin sitten tehtyjä turkkari- ja sitruunatäytettä kakun väleihin.

Kokosin kakut samoihin vuokiin, jossa myös paistoin pohjat. Näin ei täytteet päässseet valumaan ja annoin täyttämisen jälkeen kakkujen hyytyä jääkapissa parisen tuntia.

Koristeluvaiheen aloitin tekemällä sokerikreemin, jota laitettiin kauttaaltaan molempien kakkujen päälle. Sokerikreemi on todella helppo valmistaa se syntyy margariinista, tomusokerista, vaniljasokerista ja esim. mehusta. Kaikki nämä aineet sekoitetaan vain hyvin keskenään ja tadaaa, näin meillä on valmiina sokerikreemi. :)

Sokerikreemauksen jälkeen annoin kakkujen taas olla vähän aikaa jääkaapissa, jotta tämä kreemi kerkeäisi vähän jähmettyä. Tämän jälkeen koristelin molemmat kakun mustalla marsipaanilla ja oranssilla sokerimassalla. :)

 
HU-HUU....

 
 
HAPPY HALLOWEEN!
 


 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille