Teki ihan hirveästi mieli jotain omenaista herkkua viikonlopuksi. Niinpä sitten syntyi tämä ihanan herkullinen omenapiirakka kanelikreemillä ja kauramurulla. Oli todella hyvää! 🤎
Piirakan pohjana toimii jälleen kerran luottopohjani. Se sopii tähän herkkuun kyllä täydellisesti. Pohjan päälle tulee reilusti kanelissa ja fariinisokerissa pyöriteltyjä omenapaloja. Palojen päälle pursotetaan Valion valmista kanelikreemiä ja piirakka viimeistellään vielä kardemummaisella kauramurulla. Ihan täydellinen makukombo omaan makuuni! Tarjoiluun kannattaa ehdottomasti varata vaniljakastiketta, sillä se sopii piirakan kaveriksi todella hyvin.
Flunssa meinasi vaan aika pahasti haitata piirakan mausta nauttimisesta. Makuaisti kun oli tukkoisuuden takia poissa, en kunnolla päässyt maistamaan piirakan herkullista makua. Kerkesin kuitenkin palan syödä, ennen kuin makuaisti katosi kokonaan. 🤤
Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla ja leikattu 12 palaan.
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
3/4 dl öljyä
200 g ranskankermaa
Omenat:
noin 175 g omenaa
(kuorittuna ja paloiteltuna)
1,5 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria
+ noin 100 g kanelikreemiä (Valio)
Kauramuru:
30 g voita
3/4 dl kaurahiutaleita
0,4 dl fariinisokeria
0,4 dl vehnäjauhoja
ripaus kardemummaa
Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Aloita tekemällä ensin omenat ja kauramurut.
Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Sekoita palojen joukkoon hyvin kaneli ja fariinisokeri. Jätä sivuun odottamaan.
Kauramurua varten sulata voi. Sekoita loput aineet voin joukkoon. Käytä kardemummaa oman maun mukaan.
Laita myös kanelikreemiä jo valmiiksi pursotuspussiin.
Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään sekaisin. Lisää mukaan muna, öljy ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä pohjamassa tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle maustetut omenapalat. Pursota omenien päälle kanelikreemiä raitoina. Lopuksi murusta päälle kauramuru mahdollisimman tasaisesti.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Se on jännä kun aina näin syksyn kynnyksellä alkaa tehdä mieli omenaleivonnaisia. 🤎
Nam, niin hyvää! 🤤🤎 Kanelikreemin voi halutessaan vaihtaa kinuskikreemin, jolloin saa vähän erilaisen makumaailman. Mulla pyörii päässä tästä jo mustikkaversio vaniljakreemillä. Täytyy ehkä seuraavaksi kokeilla leipoa sitä. 😅