Näistä helppoakin helpoimmista banaani-maapähkinävoijäätelöistä tuli aikasta kivoja. Täydellisiä pieniä herkkupaloja näin kuumalla kesähelteellä. 💛
Jäätelö itsessään pitää sisällään banaania, jukurttia, maapähkinävoita, maitoa ja vaahterasiirappia. Itse käytin tällä kertaa islantilaista jukurttia kun sitä sattui olemaan kaapissa valmiina. Tämän lisäksi oikeastaan mikä tahansa muukin jukurtti kävisi vallan mainiosti, esim. turkkilainen tai kreikkalainen. Banaanista tuli kivasti makeutta massaan mutta lisäsin vielä hiukan vaahterasiirappia joukkoon kun nyt olen niin perso makealle. Tuo maapähkinävoi... Aah, sopi tähän niin hyvin! 😋 Helppoja näistä herkuista tekee sen, että jäätelömassa vain soseutetaan tasaiseksi, annostellaan muotteihin ja jäädytetään pakkasessa. Helppoa!
Kuorrutteeksi valikoitua, yllätys yllätys, valkosuklaa. Osan dippasin pelkkään valkosuklaaseen ja loppuihin lisäsin vielä rouhittuja suolapähkinöitä. Hyvää oli! 🤎
Reseptillä tulee neljä kappaletta pieniä jäätelöitä.
Jäätelömassa:
1 pieni tai keskikokoinen banaani
75 g islantilaista jukurttia
2-2,5 rkl maapähkinävoita
noin 0,4 dl maitoa tai kauramaitoa
pieni loraus vaahterasiirappia
Kuorrute:
130 g valkosuklaata
2 tl öljyä
kourallinen suolapähkinöitä
Ota esille silikonimuotti ja aseta niihin valmiiksi jäätelötikut.
Mittaa kaikki massan ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Annostele massa muotteihin. Kopauttele muottia muutamia kertoja pöytää vasten niin suurimmat ilmakuplat hajoavat. Paina kevyesti leivinpaperin pala jäätelöiden pintaan kiinni. Pakasta useampi tunti tai anna olla rauhassa pakkasessa yön yli.
Kuorrutetta varten rouhi jo valmiiksi kourallinen suolapähkinöitä ja jätä ne sivuun odottamaan. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, pienissä erissä hyvin aina sekoittaen jokaisen lämmitys kerran jälkeen. Sekoita hyvin joukkoon öljy. Laita suklaa kapeaan ja korkeaan lasiin, jolloin dippaaminen on helpompaa.
Irrota ensin kaksi jäätelöä muotista ja dippaa suklaaseen. Pyyhi ylivaluva suklaa lasin reunaan ja aseta jähmettymään leivinpaperoidulle alustalle. Kun olet kuorruttanut kaksi jäätelöä, lisää suklaan joukkoon suolapähkinät ja sekoita. Jos kuorrute tuntuu kovin tönköltä, lisää vähän öljyä joukkoon. Dippaa sitten loput jäätelöt pähkinäsuklaaseen. Itellä kuorrutetta jäi hiukan, niin dippailin vielä kahden ensimmäisen jäätelön päät pähkinäkuorrutteeseen.
Säilytä valmiita jäätelöitä pakkasessa.
Kyllä vain, hyviä olivat ja just täydellisiä pieniä herkkuja kesäkuumalla. 🩷
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille