1. kesäkuuta 2025

UUNISSA PAISTETTU KORVAPUUSTIJUUSTOKAKKU


Perjantaina oli vika työpäivä ennen kesälomaa ja samoin myös mulle osui viimeinen pullarinkivuoro. Sen kunniaksi leivon tämän herkullisen korvapuustilta maistuvan uunijuustokakun työkavereille. Nam! 🤎

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g keksejä (kaura ja Biscoff)
75 g voita

Täyte: 
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
200 g vaniljarahkaa 
1,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1- 1,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia 
3 rkl vispikermaa
0,5 dl maissitärkkelystä 
2 kananmunaa

1 dl valmista kinuskikastiketta 
noin 1-2 tl kanelia
pieni ripaus suolaa

Kuorrute:
1,5 dl vispikermaa 
50 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 rkl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria 

Koristelu:
keksejä
Pågenin korvapuusteja

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele/sprayaa vuokaspraylla vuoan sisäreuna. Voit myös laittaa leivinpaperisuikaleet sisäreunaan.

Aseta vuoka kahden ristikkäin menevän foliopalan päälle ja nosta folion reunat ylös. Näin paiston aikana valuva rasva ei pääse valumaan uuniin. Lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Sulata pohjaan tuleva voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi esim. vahvassa pakastepussissa kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimuru. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte pohjan ollessa uunissa. 

Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka, sokerit ja mausteet. Lisää joukkoon kerma ja sekoita. Mittaa seokseen maissitärkkelys ja sekoita taas. Lopuksi lisää täytteeseen munat yksitellen varovasti sekoittaen. Huom! Voit kaikki sekoitusvaiheet tehdä esim. isolla lusikalla tai nuolijalla. Et tarvitse sähkövatkainta ollenkaan. 

Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle, tasoita ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten niin isoimmat ilmakuplat lähtevät pois. 

Mittaa kinuskikastike astiaan ja sekoita sen joukkoon kaneli ja suola. Lusikoi kinuski vuokaan täytteen päälle sinne tänne klönteiksi. Marmoroi pintaa esimerkiksi lusikan varren avulla. 

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia tai kunnes kypsyys tuntuu sopivalta. Kakku saa olla vielä vähän hyllyvää keskeltä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin laittamista. Anna olla yön yli jääkaapissa.

Valmista seuraavana päivänä kuorrute. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi tomu- ja vaniljasokeria kanssa. Sekoita sitten tuorejuusto hyvin joukkoon.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Sitten vain kahvi porisemaan ja herkuttelemaan. 


Nam, oli kyllä hyvää kakkua. 🤎


Mä voisin ihan helposti elää pelkällä kakulla. 😂


Namskis! 🤎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille