16. huhtikuuta 2024

MUSTIKKAKAKKU KARDEMUMMALLA


Mustikkakakku on mielestäni ollut aina hyvää ja ihanaa herkkua. Tässä kakussa halusin kokeilla ja yhdistää mustikan kanssa paahdetun valkosuklaan ja kardemumman. Sanotaanko vain yksinkertaisesti näin, että se kannatti! 💙

Kakusta tuli mielettömän herkullinen ja ihanan mehevä. Mustikkapiirakka fiilis tuli ehkä vähän kakkua syödessä ja miten ihanasti paahdetut valkosuklaapalat rouskuivat suussa. Kardemummalla maustettu mascarponekuorrute oli myös oiva valinta kakun kuorrutukseen. Ehdottomasti jatkoon menee tämä kakku! 😊

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja: 
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl soodaa 
0,5 tl kardemummaa
1 muna 
3/4 dl öljyä 
200 g ranskankermaa 
100 g mustikoita (pakaste)
n. 1 rkl perunajauhoja

Paahdettu valkosuklaa:
65-70 g valkosuklaata 

Väliin:
noin 2 kourallista mustikoita

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
125 g mascarponea
0,5 dl tomusokeria 
0,5 tl kardemummaa 

Koristelu:
paahdettua ja ei paahdettua valkosuklaata
keksirouhetta/paloja
mustikoita jne. 

Vuoraa vuoka leivinpaperilla; pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää mukaan muna, öljy ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi esimerkiksi nuolijalla avulla. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauho. Kääntele puolet mustikoista varovasti massan joukkoon. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja ripottele päälle loput mustikat. Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Lisää tai vähemmän paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä. 

Paahda valkosuklaa uunissa. Pilko suklaa pienemmiksi paloiksi uunin pellille ja paahda suklaata 175 sateisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes suklaa on saanut kauniin paahtteisen väri. Ole tarkkana ettei suklaa pääse palamaan. Anna jäähtyä ja murra halutessasi vielä pienemmiksi paloiksi. Säilytä tiiviissä kannellisessa rasiassa. 

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta se suoraan tarjoilulautaselle. 

Vaahdota kuorrutteen kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone erillisessä kulhossa ja lisää mukaan tomusokeri ja kardemumma. Yhdistä kermavaahdon kanssa ja sekoita kuohkeaksi vaahdoksi. Huom! Älä vatkaa kuorrutetta liikaa, vain sen verran että se on tasaista ja kuohkeaa. 

Kokoa kakku. Levitä pohjan päälle ohut kerros kuorrutetta tarttumapinnaksi suklaapaloille. Ripottele päälle paahdettua valkosuklaata ja voit vielä painella niitä kevyesti kiinni kuorrutteeseen. Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja pursota sitä suklaapalojen päälle. Muodosta kuorrutteesta pieni "allas", johon ripottelet vielä mustikoita. Peitä mustikat lopulla kuorrutteella ja tasoita pinta. 

Koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Sitten vain herkuttelemaan! 


Voihan kehveli, kun tämä oli sitten hyvää! Syömistä en voinut lopettaa vain yhteen palaan. 😁


Pohja oli ihan super mehevä ja kardemummalla maustettu kuorrute sopi todella hyvin yhteen mustikan kanssa. Paahdetut valkosuklaapalat olivat myös NIIN herkullisia! 🤎


Tätä kakkua sun on ehkä pakko kokeilla jos haluat jotain herkkua! 💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille