Ohje on bongattu Makeaa-blogista ja alkuperäiseen reseptin pääset täältä. Tuon praliinin tein hieman erilaisella ohjeella kuin reseptissä oli ja hyvää tuli. En mitannut pähkiöiden määrää vaan laitoin silmämääräisesti hyvän määrän niitä sulatettuun sokeriin nähden. :)
Ohjeella tulee 4-5 reilun kokoista annosta.
2 liivatetta
3 dl kuohukermaa
1 prk (á 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
3/4 tl suolaa
Paraliini:
1 dl sokeri
manteleita/hasselpähkinärouhetta/tms. pähkinöitä
+ esim. kuivattuja karpaloita praliinin rinnalle koristeeksi
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja liuota pehmenneet liivatteet kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja suola - sekoita hyvin. Annoste valmis panna cotta annosmaljoihin/laseihin/purkkeihin ja peitä kannelle tai esim. kelmulla. Anna hyytyä jääkaapiisa muutamia tunteja tai mieluiten yön yli.
Valmista praliini. Kaada sokeri pannulle ja anna sen sulaa rauhassa. Kun sokeri on saanut kauniin kullankeltaisen/meripihkan värin lisää pannulle haluamasilaisia pähkinöitä ja sekoita. Kaada seos leivinpaperoidulle alustalle ja tasoita tasaiseksi levyksi. Anna jäähtyä rauhassa. Murra jäähtynyt levy paloiksi ja koristele niillä panna cotta. Sit vain herkuttelemaan! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille