4. joulukuuta 2020

SUOLAKINUSKI PANNA COTTA PÄHKINÄPRALIINILLA


Nyt täytyy sanoa että iso NAM!! Tein tätä järkyttävän herkullista suolakinuski panna cottaa viime viikonloppuna illanistujaisten jälkiruoaksi ja muhun tämä ainakin osui ja upposi. Oli niin hyvää, että syömistä oli vaikea lopettaa kesken. Suola yhdistettynä makean kinuskin kanssa on vain niin lyömätön yhdistelmä että oksat pois. :D Rapea pähkinäinen praliini kruunasi vielä jälkiruoan tehden siitä entistä herkullisempaa. Tätä voin lämpimästi suositella kokeilemaan, todella toimiva kokonaisuuus! ♥

Ohje on bongattu Makeaa-blogista ja alkuperäiseen reseptin pääset täältä. Tuon praliinin tein hieman erilaisella ohjeella kuin reseptissä oli ja hyvää tuli. En mitannut pähkiöiden määrää vaan laitoin silmämääräisesti hyvän määrän niitä sulatettuun sokeriin nähden. :)

Ohjeella tulee 4-5 reilun kokoista annosta. 

Panna cotta:
2 liivatetta
3 dl kuohukermaa
1 prk (á 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
3/4 tl suolaa

Paraliini:
1 dl sokeri
manteleita/hasselpähkinärouhetta/tms. pähkinöitä
+ esim. kuivattuja karpaloita praliinin rinnalle koristeeksi

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja liuota pehmenneet liivatteet kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja suola - sekoita hyvin. Annoste valmis panna cotta annosmaljoihin/laseihin/purkkeihin ja peitä kannelle tai esim. kelmulla. Anna hyytyä jääkaapiisa muutamia tunteja tai mieluiten yön yli. 

Valmista praliini. Kaada sokeri pannulle ja anna sen sulaa rauhassa. Kun sokeri on saanut kauniin kullankeltaisen/meripihkan värin lisää pannulle haluamasilaisia pähkinöitä ja sekoita. Kaada seos leivinpaperoidulle alustalle ja tasoita tasaiseksi levyksi. Anna jäähtyä rauhassa. Murra jäähtynyt levy paloiksi ja koristele niillä panna cotta. Sit vain herkuttelemaan! :)



Panna cotta oli ihanan pehmeää ja vanukasmaista. 
Kinuski ja suola - ne vain toimivat niin hyvin yhdessä mun mielestä. ♥


Rapea praliini oli piste i:n päälle ja viimeisteli hienosti tämän jälkiruoan. Praliinia tuli aika iso satsi ja sitä jäi mulla ainakin yli jonkin verran mutta onneksi sitä on hyvä rouskutella vaikka jukurtin kanssa. :)


Oli kiva tehdä pitkästä aikaa panna cottaa ja kokeilla uutta reseptiä perinteisen valkosuklaisen version sijaan, jota on tullut yleensä aina tehtyä kun on tehnyt mieli herkutella panna cotalla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille