24. kesäkuuta 2020

VADELMA-VALKOSUKLAAPANNACOTTAKAKKU

 

Joskus vuosi takaperin tein tälllaisen samanlaisen kakun mutta vain mustikoista. Nyt kokeilin tehdä kakun vadelmanmakuiseksi ja tästä tuli kyllä hyvää. Kakku oli ihanan raikas ja tuo pannacotta ei petä koskaan - se on vain niin herkullista. :)

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita sulatettuna

Vadelmatäyte:
2 liivatetta
200 g vadelmia
½ -1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Pannacottatäyte:
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
2 rkl ruokokidesokeria
100 g valkosuklaata
1 tl sitruunakuoriraastetta
2 dl turkkilaista jukurttia 
(1 tl vaniljasokeria)

Koristelu:
vadelmia
valkosuklaarouhetta
kultaisia sokerikoristeita/nonparelleja


Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita vuoan sisäreunaan kiertämään leivinpaperisuikale. Sulata voi, murskaa keksit ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytettä. 

Valmista vadelmatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella ja mausta sokerilla makusi mukaan. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis vadelmatäyte keksipohja päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmetty jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes pinta tuntuu sormella koskiessa hyytyneeltä. 

Valmista pannacottatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa jo valmiiksi pieniksi paloiksi ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Lämmitä liedellä kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatteet. Kaada joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin massan joukkoon. Lisää kattilaan sitruunakuoriraaste ja sekoita. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen tiskialtaaseen. Kun massa on jäähtynyt, sekoita joukkoon varovasti jukurtti ja mausta lopuksi halutessasi vielä vaniljasokerilla.  
Kaada valmis pannacotta varovasti hyytyneen vadelmakerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Koristele kakku haluamallasi tavalla käyttäen vadelmia, valkosuklaarouhetta ja kultakoristeita. 


Ai että kun tämä oli kivan raikas kakku - tykkäsin tosi paljon. ♥


En nykyään käytä enää muita keksejä kuin noita kaurakeksejä kakuissa, sillä ne ovat mielestäni parhaimpia keksejä tähän tarkoitukseen. :) 


Mieskin jopa tykkäsi tästä kakusta paljon. :D  


Jätin ihan tarkoituksella tuohon vadelmakerrokseen vadelmien kivet (en jaksanut alkaa paseerata niitä pois) ja ne olivat ihan kivoja kakussa vaikka vähän meinasivatkin tarttua hampaankoloihin. :D 

Sitruunainen maku sopi myös tosi kivasti yhteen vadelman kanssa. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille