12. maaliskuuta 2019

KOOKOS-MANGOKAKKU VALKOSUKLAA-TUOREJUUSTOKUORRUTTEELLA



Tämä jos mikä oli taas kunnon testikakku. Testauksen kohteena oli kakkupohja, jossa käytin kookosjauhoja, mango-mascarponetäyte ja vielä tuo valkosuklaa-tuorejuustokuorrute. Eli kaikki mitä kakusta löytyy! :) 

Aivan putkeen tämä kakku ei mennyt ja en ollu tyytyväinen makumaailmaan. Hiomista vaatii siis vielä! Ainoastaan tuohon kuorrutteeseen olin täysin tyytyväinen - se oli super herkullista! :) 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kookosjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kostutus: 
vaniljasokerimaitoa

Mangotäyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl mangososetta 
1½ rkl vettä

Kuorrute:
95 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
130 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tomusokeria

+ keltaista pastaväriä

Koristelu:
kookoshiutaleita
passionhedelmää
valkosuklaata
passionkarkkeja

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja pingota vuoan pohjalle + reunoille leivinpaperi. 

Valmista kakkupohja. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Sekoita joukkoon muna, maito ja öljy. Kiehauta vesi ja lisää massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita massaa vielä muutaman minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan  ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään mascarpone ja sokerit. Lisää mangosose ja sekoita. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet veden sekaan. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lopuksi nostele varovasti joukkoon vatkattu kerma. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa pohja paistettiin. Kostuta kakkua täytön aikana vaniljasokerimaidolla ja jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota pehmeää voita ja notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa. Yhdistä voi, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Vatkaa hetken aikaa. Lisää joukkoon suklaa koko ajan sekoittaen ja mausta tomusokerilla oman maun mukaan. Vatkaa seosta parin minuutin ajan. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella. Säästä pieni määrä kuorrutetta ja värjää se keltaisella pastavärillä. Levitä keltaista kuorrutetta kakun päälle ja ympärille sinne tänne ja tasoita. Koristele haluamallasi tavalla. 


Mulla oli kovat odotukset tämän kakun suhteen mutta petyin aika lailla. :( 


Pohja oli ihan ok mutta olisin halunnut siinä maistuvan kookoksen vielä voimakkaammin. Maku jäi aika pliisuksi. Yleensä olen aina tykännyt mangonmakuisista täytteistä mutta tästä en kyllä hirveästi tykännyt. Luulen että käyttämäni mangosose ei ollut parhaimmasta päästä. Käytin Rainbown sosetta kun sitä sattui kaapissa olemaan valmiina. Ennen olen aina käyttänyt Bonnen soseita ja niin tulen kyllä jatkossakin käyttämään. Ne on hyväksi todettuja. :)


Kuorrute oli ainoa asia tässä kakussa, johon oli täysin tyytyväinen. Se on oikein samettisen makuista eikä mielestäni yhtään liian makeaa eikä valkosuklaan maku puskenut liikaa läpi. Täydellistä siis omaan makuuni ainakin. Kuorrute jäi myös kivan pehmeäksi jääkaapissa oltuaan ja  sitä oli helppo leikata eikä kuorrute lohkeillut laisinkaan. :)


Jälkikäteen huomasin vasta, että kakku olisi kannattanut kostuttaa jollain trooppisella hedelmämehulla, niin siihen olisi saanut lisää makua ja se olisi tukenut mangotäytteen makua. Vaniljasokerimaito oli liian pliisu tähän kakkuun. 



Täytettä kakkuun tuli ehkä jopa vähä liikaakin. Täytevälit olisivat saaneet olla hiukan pienemmät omaan makuun. Kerman, mascarponen ja soseen määrää vähentämällä täytteestä tulisi varmasti sopiva määrä. :)

Näin kokeilemalla sitä oppii aina mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata tehdä. Ei muuta kuin uusi yritys tämän kakun kimpussa kun innostus taas iskee. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille