16. tammikuuta 2019

OREOPALLOT



Näitä herkullisia pieniä Oreapalleroita valmistin uuden vuoden herkuksi juustokakun kaveriksi. Olivat muuten pikkaisen koukuttavia herkkuja! :)  

Massasta tulee noin 13 kappaletta á 20 g painoisia palloja. 

Keksimassa:
175 g Oreoita 
100-110 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:
noin 200 g valkosuklaata
+ rypsiöljyä

Koristelu:
mustia/kultaisia sokerihippuja

Murskaa keksit tehosekoittimessa pieneksi muruksi tai laita keksit vahvaan muovipussiin ja kauli keksit muruksi. Sekoita tuorejuusto hyvin joukkoon. 

Ota massasta 20 gramman paloja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta pallot esim. lautaselle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin puolisen tuntia jos ei kauemminkin.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää joukkoon sen verran öljyä että saat suklaasta sopivan notkeaa, jotta sinun on helppo dipata pallot siihen. En muistanut mitata öljyn määrää mutta oiskohan sitä tullut noin 1-2 rkl. 

Kaada valksuklaa suhteellisen kapeaan ja korkeaan vatiin, esim. korkeaan juomalasiin. Näin dippaaminen sujuu helposti. Ota pallerot jääkaapista. Paina hammastikku/grillitikku pallon keskelle ja dippaan sen avulla pallo suklaaseen. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja voit vielä kopautella tikkua lasin reunaan pari kertaa, jotta kuorrutuksesta tulee mahdollisimman tasainen. Aseta pallo lautaselle ja poista hammastikku varovasti. Ripottele päälle koristeet. Toista sama loppujenkin pallojen kanssa. 

Anna jähmettyä jääkaapissa rauhassa ja säilytä valmiita palloja myös jääkaapissa. 


Oijoi, kun nämä olivat hyviä!! ♥


Pallot olivat aikasta tuhtia tavaraa mutta silti niihin tuli himo ja oli pakko syödä monta yhdeltä istumalta. :D


Näin jälkikäteen mietittynä tuohon keksimassaa olisi ehkä voinut sopia paremmin vaniljatuorejuusto. Se olisi voinut tuoda vähän enemmän makua palloihin vakkei nämäkään mitään huonoja ollut ollenkaan. Mutta jotenkin olisin vähän kuitenkin kaivannut potkua itse pallon sisustaan. :) 

2 kommenttia:

  1. kelpaako se vanilja tuorejuusto näihin? Aion kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, se sopii näihin mainiosti. 👍🏻🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille