14. tammikuuta 2019

KINUSKINEN POPKORNIJUUSTOKAKKU UUNISSA



Siitä onkin aikaa kun viimeksi olen tehnyt uunissa paistettua juustokakkua. Uuden vuoden kunniaksi nyt kuitenkin repäisin ja valmistin uuden vuoden jälkkäriksi tämän herkullisen kinuskisen juustokakun poppareilla höystettynä. Hyvää oli!! ♥

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g joulupipareita
40 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljapastaa
1-2 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä 
2 munaa

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kermaa
ripaus suolaa

Koristelu:
poppareita
kultaisia sokerihelmiä

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuustot, ranskankerma, sokeri ja vaniljapasta. Purista joukkoon sitruunamehu. Sekoita nopeasti massaan maissitärkkelys ja viimeiseksi munat yksitellen varovasti sekoittaen.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä sillä uuneissa on eroja paiston suhteen. Kakun tulee olla keskeltä vielä hyllyvä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 20-30 minuutiksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja olla yön yli jääkaapissa.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 8-10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon suola, anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hieman.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä lautaselle. Levitä kinuskia tasainen kerros kakun päälle. Säästä hieman kinuskia. Valmista popparit pussin ohjeen mukaan ja laita kunnon keko poppareita kakun päälle. Valuta päälle vielä säästämäsi kinuski ja koristelu kultaisilla tähdillä. Sitten vain herkuttelemaan!! :)


Aijai, olinpas aivan jo unohtanut kuinka hyviä nämä uunijuustokakut onkaan. :D


Kerrankin sain kakun koostumuksen onnistumaan täydellisestä ja täyte oli aivan samettisen pehmeää ja herkullista. :D


Piparipohja sopi hyvin makean kinuskin kaveriksi ja suolaset popparit tasapainottivat kivasti makeutta. Myös tuo täytteeseen tullut sitruunamehu raikasta kakkua tosi paljon eikä kakku ollut yhtään raskaan makuinen. ♥


Nam nam nam! ♥ Kyllä tällä kakulla kehtasi ottaa vastaan uuden vuoden. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille