21. joulukuuta 2018

VADELMAMOUSSEKAKKU PUNAHERUKKACURDILLA



Tätä kakkua voisi kutsua oikeastaan testikakuksi, sillä tarkoituksena oli kokeilla uudenlaista kakkupohjaa ja ennen kaikkea testata ensimmäistä kertaa tuota punaherukkacurdia. :)

Kakussa on vaniljainen pohja, joka on muokattu tuosta paljon käyttämästäni fariinisokeripohjan reseptistä. Korvasin fariinisokerin tavallisella sokerilla ja vaniljasokerin sijaan käytin uutta ostamaani luomu vaniljatahnaa Taylor & Colledgenilta. Tuli muuten huippu hyvän makuinen pohja ja tykästyin kovasti tuohon vaniljatahnaan. Todella hyvä tuote! :)

Ja tuo punaherukkacurdi... Aah että! ♥♥♥ Niin hyvää oli, että olisin voinut syödä pelkkää curdia suoraan purkista sellaisenaan. Curdista tuli ihanan kirpsakkaa ja juuri täydellistä kakun väliin. Tästä tuli kestosuosikki itselleni kyllä ehdottomasti! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljatahnaa (Taylor & Colledgen)
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Punaherukkacurd:
noin 200-250 g punaherukoita
½ dl vettä
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
20 g voita

Vadelmamousse:
4 liivatetta
300 g vadelmia
1 dl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vispikermaa

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria

Koristelu:
marjoja 
piparimurua

Valmista täyttöä edeltävänä päivänä kakkupohja ja punaherukkacurdi.

Pohjaa varten pingota vuoan pohjan väliin leivinpaperi ja laita sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota muna ja sokerit keskenään. Yhdistä kuivat aineet, sulata voi ja mittaa kerma valmiiksi. Lisää vaahdon joukkoon vaniljatahna, kuivat aineet, voisula ja kerma. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja kääri kelmuun. Säilytä jääkaapissa yön yli.

Punaherukkacurdia varten paseraa sulaneita marjoista mehu. Sitä tulee noin reilu desi tai 1½ desiä riippuen paljonko käytät marjoja. Mittaa kattilaan mehu, vesi, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelystä. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa ja sakenee hieman. Siirrä pois levyltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele niin kauan kunnes voi on sulanut tahnan joukkoon. Siirrä purkkiin jäähtymään ja säilytä jääkaapiissa. 

Täyttöpäivänä, leikkaa pohja kolmeen osaan ja valmistele vuoka, jossa täytät kakun. Vadelmatäyte on sen verran löysää, että kakku on koottava vuokaan ja annettava sen siinä hyytyä rauhassa.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta kattilassa vadelma ja sokeri. Paseeraa vadelmat ja liuota pehmenneet liivatteet kuumaan vadelmamehuun. Anna jäähtyä hetken aikaa. Notkista tuorejuusto vaniljasokerin kanssa ja sekoita mehuliivateseos varovasti sen joukkoon. Vaahdota kerma erillisessä kipossa ja nostele varovasti nuolijan avulla muun massan joukkoon. 

Kostuta kakkua täytön aikana vaniljasokerimaidolla. Sipaise ohut kerros herukkacurdia molempien pohjien pääll ja jaa vadelmatäyte tasaisesti molempiin väleihin. Anna hyyytä jääkaapissa yön yli. Huom! Älä laita liian paljoa herukkatahnaa kakun väliin, sillä muuten kakku ei pysy kasassa ja kerrokset saattavat lähteä liukumaan. :)

Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon rahka. Lisää mukaan tomusokeri ja sekoita hyvin sekaisin. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä tasainen kerros kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku marjoilla ja piparimurulla.


Punaherukkacurdi oli kyllä niin hyvää, että vähän harmittaa kun tein sitä niin pienen satsin. :D


Harmittaa niin kovasti kun tuolloin kuvauspäivänä oli niin pimeä ja synkkä päivä etteivät kuvat onnistuneet ollenkaan. :( Päivän valosta ei ollu tietoakaan vaikka kello oli vasta yksi päivällä kuvaushetkellä. Nooh, onneksi kakku kuitenkin maistui herkulliselta vaikka kuvat eivät onnistuneetkaan. :D


Lurps, olin kyllä erittäin tyytyväinen kakkuun ja sen makuun! :)


Pehmeänmakuinen vadelmatäyte yhdistettynä kirpeään punaherukkacurdiin oli todella toimia yhdistelmä. Kakkupohjan maku oli myös erittäin hyvä.♥♥


Alunperin olin suunnitellut tekeäväni kakkuun valkosuklaa-mascarponekuorrutteen mutta unohdin ostaa kaupasta valkosuklaata. :D:D Jouduin sitten säveltämään tuon kuorrutteen kaapista löytyvistä aineista. Yllättävän hyvä siitä tuli vaikka olikin äkkiseltään tuulesta temmattu resepti. :D:D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille