26. lokakuuta 2018

HELPOT KANELIPUUSTIT



Parisen viikkoa sitten ostin Emma Iivanaisen ja Noora Puiston leivontakirjan nimeltä Minimuru. En voi muuta sanoa kuin, että aivan ihana kirja!! ♥♥ Kaikki ohjeet kuulostavat herkullisilta ja sellaisilta, että niitä on aivan pakko kokeilla jossain vaiheessa. Eniten kirjassa miellyttää reseptien helppous ja se että tuotteista on tehty pieniä miniversioita. :) 

Ensimmäisenä testiin kirjasta pääsivät nämä todella helpot kanelipullat, jotka syntyvät ilman taikinan vaivaamista ja kohottamista. Nämä olivat todella helppoja valmistaa ja ennen kaikkea herkullisia. Nam nam! :) Ja pullat sopivat hienosti näin Halloween-teemaan pieniksi herkuiksi juhliin tarjottaviksi. :D

Ohjeella tulee joko noin 60 kpl pientä tai noin 20 kpl isoa puustia. 

Taikina:
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 rkl kanelia

Voiteluun: 
1 muna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja pehmeä voi.

Kaulaa taikina hyvin jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Sekoita keskenään täytteeksi tuleva pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Levitä täyte taikinan päälle ja rullaa taikina tiviiksi rullaksi. Leikkaa noin 2 cm paloiksi tai isommiksi halutessasi. 

Asettele paperivuoat muffinsipellin syvennyksiin ja nosta pullat vuokiin. Voitele pullat munalla ja paista uunin keskitasolla noin 12 min tai enemmän pullien koosta riippuen. Jäähdytä ja nautiskele! :)


Pullat olivat ihanan pehmeitä ja maistuivat kivasti kanelille ja ihan tavalliselle pullalle. :D


Nämä olivat kyllä todella positiivinen yllätys nopean valmistustavan vuoksi. Näitä voisi tehdä vaikka joka päivä. Tavallista pullataikinaan en jaksa kovin usein leipoa vaivaamisen ja kohottamisen takia. :D


Namskis! ♥

2 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania herkkuja! ♥ Ja onpa kivan helppo resepti! Akuuttiin pullan nälkään varmasti just täydellisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Juurikin näin, akuuttiin pullan himoon nämä ovat juuri täydellisiä herkkuja. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille