19. maaliskuuta 2018

SUKLAA-MANGOJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA


Vihdoinkin pääsen päivittämään tämän reseptin tänne blogiini. Tässä on ollut niin kovasti muuttopuuhat käynnissä parin viikon ajan, ettei vain ole yksinkertaisesti kerennyt istua koneelle näpyttämään. Mutta nyt on onneksi aikaa! :)

Idea tähän kakkuun kehkeytyi ollessani lomalla töistä ja oli aivan pakko päästä toteuttamaan suklainen mangojuustokakku. En halunnut kakkuun tavallista keksipohjaa vaan ihanan browniepohjan sen sijaan. Päädyin sitten kokeilemaan Annin uunissa- blogissa olevalla reseptillä brownipohjaa ja voin sanoa että se oli aivan bueno!! Tulen takuuvarmasti käyttämään samaa pohjareseptiä jatkossakin. :D

Kakku on valmistettu korkeareunaisella 20 cm irtopohjavuoalla. 

Browniepohja:
75 g tummaa suklaata
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl  sokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl jauhoja

Suklaatäyte:
2 liivatetta
200 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 rkl vettä

Mangotäyte:
4 liivatetta
1 dl sokeria
250 g mangososetta (Bonne)
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai vaniljan makuista
2 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua

Mangokiille:
1 liivate
1½ dl mangososetta (Bonne)
1-2 rk vettä

Koristelu:
pensasmustikoita
suklaakakkumurua
suklaapalloja yms.

Aloita paistamalla browniepohja. Ota esille vuoka, pingota pohjalle ja sisäreunaan leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon suklaa ja voi - sulata tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri, sokeri ja suola - sekoita hyvin. Sekoita massan joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja sihtaa seos massaan. Sekoita nuolijalla käännellen massa nopeasti sekaisin. Vältä turhaa sekoittamista.  

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uuni keskitasolla noin 15 minuutia. Varo paistamasa pohjaa liikaa ettei se kuiva. Anna pohjan jäähtyä täysin. 

 Valmista kakku samalla vuoalla, jolla paistoit pohjan. Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Aseta jäähtynyt browniepohja vuokaan. 

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää sula suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele massaan vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin toisen täytteen valmistamisen ajaksi. 

Valmista mangotäyte. Laita liivatteet kylmään veteen taas noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, sokeri ja tuorejuusto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon mangosose ja sekoita. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma ja kaada valmis täyte suklaatäytteen päälle - tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia. 

Valmista kiille kakun päälle. Laita liivate kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Kiehauta vesi ja liuota liivate siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle ja tasoita. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota valmis kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Lurps, tämä vasta oli oikein kunnon herkkukakkua! :D


Tuhti suklaa ja raikas mango on todella hyvä yhdistelmä. :)


Myös tuo suklainen brownipohja oli nappivalinta tähän kakkuun. 
Voi, kun saisi vielä palan tätä herkkua! :D


Täytteiden koostumukset onnistuivat mielestäni täydellisesti ja tykkäsin kovasti kakun värimaailmasta. <3<3


Nam nam!! :)

8 kommenttia:

  1. Mä tykkäisin kanssa noista browniepohjista juustokakuissa, mutta mulla on niin loputtomat varastot kaapissa digestivekeksejä, että yritän niitä käyttää pois :D Mutta kunhan ne loppuvat, niin haluan ehdottomasti kokeilla tätä! Brownie sopii varmasti ihan täydellisesti pohjaksi ♥ Aivan ylihyvän näköinen tämä sun kakkusi muutenkin, mango ja suklaa samassa kakussa on takuulla ihan parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta :) Yleensä itekin teen normaalisti kakkuihin digestivepohjan mutta tällö kertaa halusin ehdottomasti kokeilla herkullista browniepohjaa.Se kyllä kannatti! :D

      Poista
  2. Itellä piti tehä kiille 2x annoksena että riitti. Muuten huikea kakku joskin monivaiheinen ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän vaivaa tämä kakku kyllä vaati mutta oli se mielestäni kaiken vaivain arvoista. :)

      Poista
  3. Pakko laittaa kommenttia ja kehuja ohjeesta. Etsittiin mangoa ja suklaata rakastavalle appiukolle isänpäiväkakkua ja tämä ohje veti pisimmän korren. Kakku tehty, joskin ei ihan noin kaunis tullut kuin sinulla - luotin aikaisempiin kokemuksiin, enkä laittanut reunakalvoa. Kiinnihän se vähän jäi, mutta sain palettiveitsellä siistittyä kakun kuitenkin siihen kuntoon, että kehtaa tarjota.
    Tein myös 20 Ø cm vuokaan, mutta varsinkaan mangotäytettä en laittanut kaikkea, koska kakku pursusi jo lähes reunoilta yli �� Onkohan mahdollista, että on olemassa eri korkuisilla reunoilla varustettuja vuokia?
    Kiitos kuitenkin ohjeesta, tätä kokeillaan varmasti jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtava kuulla että olette kokeillut reseptiä ja tykännyt siitä. 😍
      Aloin oikein miettiä tuota vuoka asiaa ja taisin tosiaan tehdä kakun sellaisella korkeareunaisella vuoalla. Vuokia tosiaan löytyy eri korkuisia ja semmosilla korkeammilla saa just näyttävän kokoisia kakkuja. Hyvä kun huomautit asiasta, lisään vielä maininnan tuosta vuoasta reseptiin. Kiitos! 😊

      Poista
    2. Tähän auttaa se reunakalvo. Mulla oli ainakin käytössä korkea reunakalvo niin sillä sai lisää korkeutta vuoalle.

      Poista
    3. Hyvä huomio ja vinkki! Korkeilla ja tukevilla reunakalvoilla saa hyvin tehtyä korkeita kakkuja myös matalareunaisella vuoalla. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille