9. maaliskuuta 2018

POPKORNI-BROWNIEKAKKU



Siis mun alko tuossa yksi päivä tehä mieli ihan hirveästi oikein kunnon suklaista ja tuhtia brownieta! :) Pähkäilin siinä tovin ja tarkastin kaapista löytyvät raaka-aineet ja tämmöisen lopputuloksen sain sitten aikaiseksi. Ai että, kun tämä oli hyvää ja hyvin kyllä lähti makean nälkä tätä herkutellessa! :D

Kakku on valmistettu noin 20x20 cm vuoalla. 

Brownie:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
4 munaa
1½-2 dl suolapähkinöitä

Koristelu:
70 g maitosuklaata
noin 1-2 tl rypsiöljyä
poppareita
suolapähkinöitä
suklaapallokarkkeja


Valmista browniemassa. Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne varovasti mikrossa tasaiseksi massaksi. Jätä sivuun jäähtymään. Yhdistä tässä välissä keskenään jauhot, kaakaojauhe ja suola. Lisää sokerit hieman jäähtyneen voi/suklaan joukkoon ja sekoita sekaisin. Lisää munat yksitellen massan joukkoon kevysti sekoittaen. Sihtaa kuivat aineet massaan ja sekoita vain sen verran että massa on juuri ja juuri mennyt sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon suolapähkinät. Voit halutessasi hieman rouhia veitsellä pähkinöitä pienemmiksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyyttä tikulla. Brownie on valmista kun tikkuun jää vielä meheviä taikinamuruja. Huom! Älä ylipaista ettei browniesta tule liian kuivaa. 

Jäähdytä pohja kunnolla. Leikkaa brownien reunat siisteiksi ja aseta se sitten tarjoilualustalle. Valmista koristeeksi tulevat popparit. Voit tehdä popparit jo hyvissä ajoin valmiiksi. :) Sulata suklaa mikrossa ja lisää joukkoon öljy - sekoita hyvin. Levitä brownien päälle tasainen kerros suklaata ja aseta päälle PALJON poppareita. Popparit tarraavat hyvin kiinni suklaapintaan. Lisää vielä koristeeksi suklaapalloka ja suolapähkinöitä. Voit vielä halutessassi valuttaa sulaa suklaata poppareiden päälle. NAM! :)


Voi pojat kun tämä oli hyvää!!!! :)


Suolaiset pähkinät ja popparit sopivat aivan loistavasti tähän taittamaan makeutta. :)


Jotenkin tuli vain sellaisen fiilis etten halunnut tehä perinteisiä browniepaloja ja tää kakkumuoto on kivaa vaihtelua. :D


Nam nam nam! Makeaahan tämä oli kuin mikä mutta mä tykkään makeasta. :D

2 kommenttia:

  1. Oijoi ♥ Sulla on kyllä herkullisimmat ideat aina! Tääkin on varmasti huippuhyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos <3 Ideoita olisi vaikka kuinka paljon mut aikaa ei vain aina tahdo olla toteuttaa kaikkia. :D Tämä herkkukakku kylläkin syntyi ihan hetken mielijohteesta ja hyväähän se oli. Namnam :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille