31. maaliskuuta 2018

KINDERJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA



Mitäpä pääsiäinen olisi ilman kunnon överiä kinderkakkua?! Olen nyt niin tykästynyt tuohon browniepohjaan, että tein taas sellaisen tähänkin kakkuun ja hyvää oli. :D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Browniepohja:
75 g tummaa suklaata
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl jauhoja

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
200 g valkosuklaata
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl vettä
2 dl vispikermaa

Suklaatäyte:
2 liivatetta
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
2 dl vispikermaa

Suklaaganache:
150 g maitosuklaata
25 g voita
1 dl vispikermaa

Koristelu:
paljon erilaisia suklaakarkkeja


Paista pohja. Valmistele vuoka ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi samassa kipossa varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon sokerit ja suola. Hämmennä joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja sihtaa seos massan joukkoon. Sekoita vain sen verran että aineet menevät sekaisin. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Valmista ensin valkosuklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Jätä valmis täyte sivuun odottamaan.

Valmista suklaatäyte. Valmista tämä täyte ripeällä vauhdilla ettei valkosuklaatäyte kerkeä jähmettymään liikaa odotellessaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma.

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla paistoit pohjan. Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan korkea reunakalvo tai tee leivinpaperista korkeat reunat kakulle (jos et omista korekareunaista vuokaa). Aseta browniepohja vuoan pohjalle ja kaada sen päälle puolet suklaatäytteestä. Tasoita pinta. Kaada suklaatäytteen päälle koko valkosuklaatäyte ja tasoita pinta. Levitä varovasti loppu suklaatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Levitä tämä viimeinen täytekerros varovasti ettei se sekaannu valkosuklaatäytteen kanssa! Anna kakun jähmettyä jääkapissa yön yli. 

Valmista kuorruteganache. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa liedellä ja lisää sitten joukkoon kerma. Kuumenna seos melkein kiehumispisteeseen saakka ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hieman jotta kuorrute on sopivan jämäkkää kakun päälle levitettäväksi. Liian notkeana kuorrute ei pysy kakun päälle vaan valuu pois. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuksi överisti erilaisilla suklaakarkeilla. Nam! :)


Olipas tuhtia ja makeaa - mutta silti vain niin hyvää! :)


Tästä on nyt tullut jo ihan tapa, että joka pääsiäinen pitää leipasta ainakin yksi kinderkakku. :D


Tähänkin kakkuun tuo browniepohja sopi loistavasti!
Hmmm... Onkohan mitään kakkua, mihin se ei sopisi?!?! :D


Kyllä tällä kakulla kelpaa juhlia pääsiäistä. Oikein hyvää pääsiäistä kaikille!! :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitoskiitos <3 Kakut on kyllä se mun juttu ja voisin leipoa niitä vaikka joka päivä. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille