10. huhtikuuta 2018

SUKLAAKEKSIT



Tässä yks päivä alkoi ihan yhtäkkiä tehdä mieli jotain suklaakeksejä. En kuitenkaan halunnut tehdä samoilla resepteillä keksejä kuin aikaisemmin vaan halusin kokeilla jotain uutta. Niinpä päädyin kokeilemaan Kanelitytön Kakkuparatiisin blogista näiden herkullisten suklaakeksien ohjetta. :) 

Keksit olivat kyllä herkullisia! Itseltäni pääsi käymään vain pieni moka, että unohdin laittaa keksien päälle ennen paistoa tuota sormisuolaa. En tajua miten se pääsi unohtumaan?!? :D:D Noh, lisäsin sit muutamien keksien päälle sormisuolaa myllystä paiston jälkeen. Hyvin toimi noinkin ja hyviä olivat myös ilman suolaa. Eli ei onneksi päässyt tapahtumaan mitään suurempaa katastrooffia suolan unohtumisesta. :D

Ohjeella tulee noin 20-24 kappaletta isoa keksiä.

Massa:
225 g pehmeää voita
4 dl fariinisokeria
2 munaa
6 1/5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa 
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
270 g tummaa suklaata rouhittuna
(+sormisuolaa)

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se on tekovaiheessa pehmeää. Rouhi suklaa rouheeksi.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen ja sekoita hyvin joka munan lisäyksen jälkeen. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sekoita ne nopeasti massan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon suklaarouhe. 

Kääri massa hyvin kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota massasta noin 50 g paloja, pyörittele palloiksi, aseta pellille ja litistä palloja hiukan. Laita tässä vaiheessa suola keksien päälle halutessasi. Jätä hyvin leviämisvaraa keksien väliin. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia keksien koosta riippuen. Älä ylipaista keksejä, ne saavat olla hieman jopa "raakoja" uunista ottaessa. Älä jäähdytä keksejä pellillä vaan siirrä ne heti ritilän päälle tai pöydälle jäähtymään leivinpaperin avulla. 

Sitten vain odotelle hieman että keksit jäähtyvät ja suut makiaksi! :)


Namskis, kyllä suklaakeksit ovat vain hyviä! :) Itselle taisi tulla 22 kappaletta keksejä ja loput taikinasta päätyi suuhun jo ennen paistoa. Keksitaikina vain maistuu niin hyvältä! :)


Tykkäsin kekseistä ehkä jopa enemmän ilman tuota suolaa. 
Suola kyllä tosin sopi hyvin taittamaan keksien makeutta. :) 


Huomasin vielä myös toisenkin mokan näiden keksien valmistamisessa tuon suolan unohtamisen lisäksi. Laitoin nimittäin massaan liikaa jauhoja! Ohjeessahan on että jauhoja tulee 6 1/5 dl. Noh, tajusin sitten paistoin jälkeen että laitoin jauhoja 6½ dl. :D:D En tiiä mikä mua oikein vaivasi leipomisen aikana, kun noin tuli kömmähdyksiä. Onneksi nämä eivät kuitenkaan hirveästi vaikuttaneet lopputulokseen. Hieman kyllä maistoi, että nyt taisi lipsahtaa liikaa jauhoja... :) Aina ei vain mene kaikki niin kuin Strömsössä! :D

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat niin ihanan näköisiä! ♥ Ja nämä tosiaan ovat aivan ihania ilman tuota sormisuolaakin :) Heh ja älä huoli, noita pikkumokia aina välillä sattuu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos ❤️ Olisihan se tylsää jos kaikki onnistuisi aina täydellisesti. 😁

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille