1. syyskuuta 2017

MUSTIKKA-SALMIAKKI-LIMEKAKKU


Tehtyäni tuota aivan älyttömän herkullista mustikka-salmiakkihilloa, oli sitä pakko päästä heti testaamaan kakun välissä. Hillon kaveriksi tein vielä limetahnan rippeistä raikkaan limetäytteen. Tämä oli sitten herkullinen yhdistelmä! :)

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl itse tehtyä limecurdia
2 rkl vaniljakreemijauhetta

+ itse tehtyä mustikka-salmiakkihilloa

Kuorrute:
75 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl huoneenlämpöistä maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
+ violettia pastaväriä

Valuvakuorrute:
violetteja candy meltsejä
rypsiöljyä

Koristelu:
tuoreita marjoja (pensasmustikka, karhunvadelma)
turkinpippureita

Valmista kakkupohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan kiertämään myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Jäähdytä pohja ja irrota vuoasta. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Valmista limetäyte. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja limecurdi. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita vielä hyvin sekaisin.

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla pohja paistettiin. Tee leivinpaperista apureunat vuokaan. Kostuta kakkua kokoamisen yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Sipaista ohkanen kerrot mustikka-salmiakkihilloa pohjien päälle ja jaa valmis limetäyte kakun kahteen väliin. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Valmista kuorrute. Notkista huoneenlämpöinen voi kulhossa ja lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita kunnes massa on kuohkeaa eikä siinä ole "klönttejä". Lisää joukkoon vaniljasokeri ja maitoa - sekoita. Notkista tuorejuusto toisessa kipossa ja lisää kuorrutteen joukkoon. Sekoita kunnes kuorrute on kuohkeaa, noin muutaman minuutian ajan.

Irrota kakku vuoasta ja aseta suoraan tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella. Jätä pieni määrä kuorrutetta ja värjää se violetilla pastavärillä. Tee tällä värillisellä kuorrutteella kakun alareunaa läiskiä ja tasoita ne sitten paletilla. Näin saat aikaan liukuväriefektin. :) Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat candy melts-kuorrutteen.

Valitettavasti en muistanut niin tarkasti mitatta paljonko noita candy meltsejä ja öljyä tähän kuorrutteeseen tuli. :( Mutta jos sanoisin että noin karkkinappeja tulee reilun kokoinen kourallinen niin se ei kauas heitä. Sulata napit varovasti mikrossa ja lisää sitten joukkoon öljyä niin paljon, että saat kuorrutteesta tarpeeksi notkeaa levitettäväksi kakun reunoille. Lusikoi valmista kuorrutetta kaku nreunalle niin, että sitä valuu vähän reunoja pitkin alas. Ole nopea sillä tämä kuorrute jähmettyy todella nopeaa kakun pinnalla. Koristele kakku lopuksi tuoreilla marjoilla ja turkinpippurikarkeilla.


Lurps! :)


Olin aluksi vähän epäileväinen makuyhdistelmiä kohtaan, sillä pidän yleensä aika perinteisistä täytekakun täytteistä. Makupari pääsi kyllä yllätämän mut iloisesti, sillä tämä oli todella hyvää! :)


Mustikka-salmiakkihillo maistui kivasti kakussa ja raikas limetäyte täydensi sen makua hyvin. Hmm... Hyvää oli! :) 


Kakun maku oikeastaan vain parani, mitä kauemmin se sai olla jääkapissa ja maut pääsivät kunnolla tasoittumaan. Olin myös oikein tyytyväinen kakun ulkonäköön, sain mielestäni kivasti toteutettua tuollaisen violettisävyisen teeman. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille