14. toukokuuta 2017

ÄITIENPÄIVÄKAKKU; PAISTETTU JUUSTOKAKKU MARJOILLA



Olihan sitä pakko leipasta omalla äidille kakku näin äitienpäivän kunniaksi. Tällä kertaa päädyin tekemään uunissa paistetun juustokakun, jonka täytteeseen upotin mustikoita ja vadelmia. Koristelussa käytin itselle aina niin rakasta valkosuklaata ja tuoreita mansikoita. :) 

Kakun resepti noudattaa pitkälti samaa kaavaa, kuin aikaisemmin tekemäni juustokakut. Olen todennut reseptin sen verran hyvin toimivaksi, etten pahemmin lähde sen kanssa sooloilemaan. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g digestivekeksejä
100 g voita 

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
180 g sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 munaa
+ mustikoita/vadelmia (pakaste)

Koristelu:
valkosuklaarouhetta
tuoreita mansikoita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele/sprayaa sisäreuna hyvin. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa keskitasolla noin 10 minuuttia 170 asteessa.

Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuustot, ranskankerma, sitruunan raastettu kuori + mehu ja sokeri. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita taas. Lopuksi kääntele joukkoon varovasti munat yksi kerrallaan. Kaada puolet täytteestä esipaistetun pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle marjat. Kaada päälle loput täytteestä ja jatka paistamista vielä noin tunnin ajan. Kakku saa jäädä keskeltä jonkin verran hyllyväksi. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön kypsymään noin tunnin ajaksi. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappin yön ylitse. 

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele valkosuklaalla ja mansikoilla. 


Jotenkin sain töissä aivan tarpeeksi kermakakkujen vääntämisestä enkä täten halunnut enää sellaista kakkua tehdä omalla äipälle. Mielestäni tämä uunijuustokakku oli oiva vaihtoehto kermakakulle. :)


Hyvää äitienpäivää! <3


2 kommenttia:

  1. Näyttää taas just niin täydelliseltä juustokakulta ♥ Just niin sun tyyliseltä, ja just niin herkulliselta että tiedän että mä tykkäisin varmasti kanssa yli kaiken! :D NAM ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos 🖤 Mikään ei kyllä voita näitä juustokakkuja. Voisin leipoa näitä vaikka joka päivä. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille