17. toukokuuta 2017

HERKUT 70-VUOTIS JUHLIINMenneenä viikonloppuna äitienpäivän lisäksi juhlittiin myös anoppini 70-vuotis synttäreitä. Tarjouduin ilomielin leipomaan herkut juhlapöytään ja tällaiset leipomukset sain sitten aikaiseksi. :)

Suolaiseksi herkuiksi valmistin kinkkuvoileipäkakun, lohipiirakan ja meetvursti-paprika-fetapiirakan. Kiireen keskellä unohdin noista piirakoista ottaa kuvat mutta onneksi sentään voikkarista muistin ottaa kuvat muistoksi. :) Makeana puolena tarjolla oli puolestaan kermakakkua, raikasta appelsiinirahka-mango hyydykekakkua, valkosuklaa-karpalokeksejä ja herrasväenpikkuleipiä. Näistäkin muistin kuvat ottaa vain noista kakuista. :)


Kinkkuvoikkarin väliin tein perinteiset kinkku- ja meetvurstitäytteet. Lurps! :)


Voileipäkakut ovat kyllä hyviä. Ehkä myös siksi kun niitä syö kuitenkin suhteellisen harvoin, silloin ne vain maistuvat niin hyviltä. :)


Tähän hyydykekakkuun olin todella tyytyväinen, sillä tuloksena oli oikein maittava ja raikas kakku. Appelsiinirahka sopi täytteeseen loistavasti ja mangokiille vielä kruunasi kakun. :)


Pursotukset kakun päällä on tehty vain ihan tavallisella kermalla. Koristeena tuoreita mansikoita, valkosuklaarouhetta ja suklaakarkkeja. 
Kakusta tuli mielestäni niin kesäisen näköinen mansikoiden ansiosta. :)


Nam, nam! :)


Perinteisen kermakakun sisällä on tavallinen sokerikakkupohja, mansikkahilloa ja vaniljarahkalla tuunattua kermaa. :) 


Mulle kävi vähän hassusti tämän kakun kanssa. Sillä tarkoituksenani oli tehdä kinuskikakku mutta jostain kumman syystä mä vain yksinkertaisesti unohdin laittaa kinuskin kakun päälle ja näin ollen siitä tuli sitten vain tavallinen kermakakku. Mua harmitti tämä vastoinkäyminen ihan suunnattomasti, sillä olin niin kovasti mielessäni suunnitellut tekeväni herkullisen kinuskisen kakun. Mutta toisin kävi! :D:D


Mä laitan tämän kakkukömmähdyksen aivan työpäivän piikkiin, sillä töissä tuli perjantaina tehtyä MUUTAMA kermakakku ja luulen että tuo kermakakun tekeminen jäi jotenkin päälle ja aloin vain automaattisesti vääntämään kermakakkua vaikka pitikin tehdä kinuskikakku. Nooh, tekevälle sattuu... :D:D:D:D

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille