20. huhtikuuta 2017

KORVAPUUSTIN MAKUINEN JUUSTOKAKKU UUNISSA


Tämän herkkukakun reseptiin törmäsin Leivo suomalaisia makuja -lehdessä. Luettuani reseptin läpi päätin heti, että mun pitää kokeilla tehdä tätä kakkua piakkoin. Niinpä hankin seuraavalla kauppareissulla tarvittavat aineet kasaan, käärin hihat ja aloin leipoa. :D

Tästä aivan loistavasta reseptistä saan kiittää Liisa Westerbergiä, joka oli loihtinut tämän kertakaikkisen herkullisen makuisen kakun. :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g ranskankermaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 munaa

Kastike:
50 g voita
1½ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele/sprayaa reunat. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keskenään keksimuru, voisula, fariinisokeri ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Apuna tässä kannattaa käyttää suorareunauista juomalasia. Sillä saa hyvin painettua keksimurun reunoilla. Esipaista pohjaa 160 asteessa noin 10 minuuttia. 

Valmista täyte. Notkista ensin tuorejuustoa kulhossa. Lisää joukkoon ranskankerma, kardemumma, vaniljasokeri, sokeria ja maissitärkkelys. Älä käytä sekoituksessa enää tässä vaiheessa sähkövatkainta, sekoita aineet sekaisin esim. isolla lusikalla tai kauhalla. Lisää lopuksi massan joukkoon munat yksitellen. Sekoita massa aina tasaiseksi ennen seuraavan munan lisäämistä. Jätä täyte syrjään odottamaan.

Valmista kastike. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaneli ja fariinisokeri. Kaada esipaistetun pohjan päälle noin puolet täytteestä ja täytteen päälle kaada noin puolet juuri tehdystä kastikkeesta. Kuvioi pintaa esim. veitsen avulla, jotta täyte ja kastike hieman sekoittuvat keskenään. Kaada päälle loppy täyte ja lusikoi päälle vielä loput kastikkeesta. Marmoroi pintaa veitsen avulla. 

Paista kakkua 160 asteessa noin 45 minuutin ajan. Sammaut uuni ja jätä kakku vielä noin tunniksi jälkilämpöön kypsymään. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 


Hmmm... herkullista! Aivan kuin olisi syönyt korvapuusteja. :)


Oli kyllä hyvää kakkua! Luulen että tätä teen vielä joskus toistekin. :)

4 kommenttia:

  1. Oi Oi! Näyttää herkulliselta!
    Kiitos ihanasta ohjeesta. Tätä haluan kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! <3 Kannattaa kyllä kokeilla, itse ainakin tykkäsin kovasti kakusta. :D

      Poista
  2. Tää on kyllä aivan ihana kakku! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos <3 Täytyy varmaan piakkoin tehdä uudestaan tätä, kun kakku oli niin herkullista ja hyvää. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille