16. huhtikuuta 2017

PÄÄSIÄISEN KINDERJUUSTOKAKKUHyvää pääsiäistä kaikille! Meidän herkkupöydästä löytyi tänä vuonna muun muassa tämä makoisa ja suklainen kinderjuustokakku. Nam, hyvää oli ja jo pienellä palalla sai tyydytettyä makean himon. :) 

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
170 g dominoita tai muita täytekeksejä
55 g voita

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
200 g valkosuklaata
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl vettä

Maitosuklaatäyte:
2 liivatetta
200 g maitosuklaata
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl vettä

Suklaaganache:
100 g suklaata (tumma+maito)
1 dl kuohukermaa
nokare voita

Koristeet:
erilaisia suklaakarkkeja

Ota esilla vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Sulata voi mikrossa, murskaa keksit muruski ja yhdistä voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista ensin valkosuklaatäyte. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vatkaa myös kerma valmiiksi sivuun odottomaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuustoa ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana rahkatuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää massan joukkoon sula suklaa ja sekoita taas tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin.

Valmista maitosuklaatäyte. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vatkaa myös kerma valmiiksi sivuun odottomaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuustoa ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana rahkatuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää massan joukkoon sula suklaa ja sekoita taas tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte valkosuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä vähintään nelisen tuntia jääkaapissa tai mieluiten yön yli.

Valmista suklaaganache-kuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma melkein kiehumispisteeseen ja kaada suklaan joukkoon. Sekoittele rauhassa kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon ja syntyy tasainen massa. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa joukkoon nokare voita tuomaan kiiltoa kuorrutteeseen. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kaada valmista suklaakuorrutella kakun päälle ja levitä kuorrutella esim. paletin avulla kohti kakun reunoja, jotta se lähtee vähän valumaan reunoja pitkin alas. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute vähän jämähtää. Koristele sitten haluamallasi tavalla erilaisilla suklaakarkeilla ja -munilla. :)


Makeaa tämä oli mutta NIIN hyvää! :)


Kinderkakut ovat olleet jo muutama vuonna iso hitti juuri näin pääsiäisen aikaan. Viimeinkin sain itse myös leivottua tämän makoisan hittikakun. :)


Lurps! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille