3. tammikuuta 2017

MUSTIKKA-VADELMAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Tämä herkullinen mustikka-vadelmajuustokakku oli tosiaan yksi meidän Uuden Vuoden herkkupöydän kakuista. Ai että, kun nämä uunissa paistetut juustokakut osaavat olla sitten vain hyviä! Voisin syödä niitä vaikka joka päivä!! :) 

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g digestivekeksejä
90-100 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
150 g ranskakermaa
2 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
yhteensä noin 2-3 dl mustikoita ja vadelmia (pakaste)

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele tai sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Voit myös tässä vaiheessa virittää vuoan alle foliosta "turvareunan" ettei pohjasta valuva rasva pääsee valumaan paiston aikana uunin pohjalle. Ota yksi tai pari isoa foliopalaa ja aseta se vuoan alle ja nosta folion reunat ylös ja muotoile ne ikään kuin valliksi vuoan alareunan ympärille. Pitää hyvin rasvan poissa uunin pohjalta. :) 

Sulata pohjan voi ja murskaa keksit. Yhdistä ja painele vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 5-8 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään ensin hyvin juustot ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri, siemenet ja jauhot. Sekoita taas hyvin sekaisin. Lisää lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen esim. kädellä tai lusikalla. Vältä turhaa tai liian voimakasta vatkaamista enää tässä vaiheessa. Kaada noin puolet täytteestä vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle marjat ja kaada loput täytteestä vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 60-70 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman hyllyväksi. Mikäli kakun pinta meinaa tummua liikaa paistossa, niin laita vuoan päälle folio tai leivinpaperi.  Sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön vielä noin puoleksi tunniksi. Ota kakku uunista, jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Sitten vain suut makiaksi. :D


 Hmmmmm.... Hyvää!! :)


Tykkään kovasti tuosta mustikan ja vadelman yhdistelmästä kakun täytteessä. Namskis! :) Hyvin kakku teki myös kauppansa miehellenikin (joka ei mukamas ole niin makean perään). :D

4 kommenttia:

  1. Kiitos helppo tehdä! Mielestäni parasta kun vielä lämmintä.
    Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! :) Munkin mielestä tää on todella helppo resepti ja ennen kaikkea niin herkullista. Lämpimänä kakku on myös varmasti todella hyvää! :)

      Poista
  2. Tulin vielä tännekkin ihastelemaan tätä, näyttää just niin täydelliseltä kuin juustokakku vain voi! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! <3 Tällaiset juustokakut ovat juuri parasta, nam nam. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille