Jouluteemalla jatketaan. :) Tällä kertaa valmistin tällaisen herkullisen banaani-kinuskikahvikakun jouluisten mausteiden kera. Tämä oli todella hyvää!! Maku senkuin parani vain kakun ollessa kaapissa muutaman päivän. Nam nam!
Kakkuun tarvitaan vähintään 1,8 litrainen vuoka, itse valmistin kakun isommassa noin 2,4 litran vuoassa.
Massa:
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl soodaa
1½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
½ tl suolaa
2 kypsää banaania
2½ dl banaanijukurttia
Kuorrute:
noin 2 dl Valion laktoositonta leipomo kinuskitäytettä
tai itse valmistettua kinuskikastiketta
Koristelu:
mantelirouhetta
fudgepaloja (Dr. Oetker)
suolapähkinöitä
tähtikoristeita
Ota esille vuoka, voitele ja korppujauhota vuoka hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sulata voi varovasti mikrossa ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään kuivat aineet. Survo banaanit mössöksi. Yhdistä banaanimössö, sulatettu voi ja jukurtti, sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada valmis taikna vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna valmiin kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ritilälle jäähtymään kunnolla.
Kuorruta kakku. Valmista itse kinuskikastike tai käytä valmista kinuskia kuten mä tein. (Laiska kun olen ja käytän valmista kinuskia.) :) Lämmitä kinuski kattilassa ja valuta jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja sitten vaikka kakku paloiksi ja herkuttelemaan. :)
Tämä oli ehkä parasta banskukakkua mitä olen ikuna syönyt. Jouluiset mausteet sopivat kakkuun todella hyvin. Nam, tykkäsin! :)
Makea kinuski oli täydellinen kuorrute kakulle, aivan kuin olisi syönyt banoffeekakkua. :)
Voisin hyvin kuvitella antavani tällaisen kakun jollekin ystävälle joulun alla lahjaksi. :)
Tuota kinuskikuorrutetta olisi voinut olla enemmänkin kakun päälle. Se oli niin hyvää! :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille