10. joulukuuta 2016

HERRASVÄEN PIKKULEIVÄTMun alko yks päivä tehä mieli ihan kauheasti herrasväen pikkuleipiä. Ehkä tämä johtui siitä, kun toissä tuli tehtyä kyseisiä pikkuleipiä "muutama" kappale tässä jokun aika sitten. :) Eipä siinä auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen ja alkaa valmistaa taikinaa pikkuleipiä varten. Päädyin sitten tekemään kahdenlaisia pikkuleipiä; isompia tähtikeskustalla ja pienempiä sokerikuorrutteella. Niin herkullista! :)

Tein taikinasta 13 kappaletta isoja ja 8 kappaletta pieniä pikkuleipiä.

Massa:
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte + koristelu:
noin 230 g mansikkamarmeladia
hienoa sokeria

Valmista pikkuleipämassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää massan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkapissa vähintään tunnin verran. Voit myös valmistaa taikinan jo edellisenä päivänä. 

Kaulaa taikinat muutamassa erässä sopivan pakuiseksi ja ota siitä muoteilla palat. Ota ensin isolla muotilla noin 4-5 cm kokoiset ympyrät. Sitten laita toiselle pellille ympyrät, joista olet tähtimuotilla poistanut keskeltä palan. Lopputaikinasta tee pienenpiä ympyröitä (noin 2-3 cm) niin paljon kuin saat tehtyä. :)

Paista pikkuleipiä 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä. 

Täytä pikkuleivät mansikkamarmeladilla. Laita pikkulusikan avulla nokara marmeladia pohjaympyrän päälle ja tasoita hieman. Paina hellästi kanneksi tähtipala ja poista mahdollinen ylipursuava marmeladi. Täytä pienet pikkuleivät samaan tapaan ja kieritä ne vielä sokerissa. 


Nam nam, nämä ovat niin klassikoita ja aina yhtä hyviä! :)


Ihan kauheaa, söin kaikki pikkuleivät melkein yksin heti samaisena iltana!!! Kääk! :)


Harvoin tulee tehtyä näitä herkkuja vaikka ei niissä kuitenkaan ole kovin iso työ loppujen lopuksi. Täytyy alkaa useammin tekemään näin kun ne ovat niin hyviä. Ensi kerralla voisin käyttää mansikan sijaan vadelmamarmeladia vaihtelun vuoksi. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille