12. syyskuuta 2016

VALKOSUKLAA-PUNAHERUKKAJUUSTOKAKKU




Kesälomalla ollessani kotopuolessa Lappajärvellä,  sieltä tuli marjapuskista poimittua muutama rasia punaherukoita. Ennen en ole niin tuosta herukasta piitannut, mutta nyt olen tänä kesänä oppinut pitään siitä. Ne ovat itse asiassa aikasta hyviä! :) 

Pitihän noille poimituille marjoille keksiä jotain käyttöä ja niinpä tein tämän aivan kertakaikkisen hyvän valkosuklaa-punaherukkajuustokakun. Ohje on otettu Liisa Westerbergin Makeaa- kirjasta. Nam, tämä kakku oli kyllä herkullista ja jotenkin ihanan raikas juustokakku. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
175 g digestivekeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl vettä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa

Punaherukkatäyte:
4 liivatetta
1 dl sokeria
300 g punaherukoita
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Koristelu:
erilaisia marjoja
valkosuklaapaloja

Ota esilla vuoka ja pingota sen pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo.
Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkappiin täytteiden valmistuksen ajaksi. 

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuustoa ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetksen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhan tuorejuustoseokseen koko ajan sekoitten. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi. 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta kattilassa sokeri ja herukat. Paseeraa seos sihvilän läpi ja liuota liivatteet lämpimän marjaseoksen joukkoon. Vaahdosta kerma valmiiksi. Sekoita marjaseoksen joukkoon rahka ja tuorejuusto. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla eri marjoilla valkosuklaapaloilla. Sitten vai kahvi porisemaan ja herkuttelemaan kakulla! :)


Nam nam nam! Ihanan raikas herkkukakku. :) 


Kakku oli kyllä todella hyvää ja luulen että toistekin tulee tehtyä tätä. :) 


Kakkua jäi jonkin verran ylitse, ei vain jaksanut itse syyä vaikka kuinka hyvää oli. :) Onneksi Jani vei loput kaakusta sitten omalle työpaikalleen ja siellä kuulemma kakku teki hyvin kauppansa. :)


Joskus tulevaisuudessa ajattelin tehä samanlaisen kakun, mutta vaihdan punaherukat vain vadelmiin tai sitten mustaherukoihin. Niistäkin tulee varmasti super hyvä kakku. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille