8. syyskuuta 2016

JÄÄTELÖTÖTTERÖ-KAKKU "MELTED ICE CREAM CONE CAKE"




Voi kuinka kauan olenkaan suunnittellut tekeväni tällaisen tötterökakun ja nyt sain sen viimein aikaiseksi. JES! :) Kakussa kokeilin myös ekaa kertaa punaherukka-vadelmatäytettä. Oli muuten aikasta herkullista! :)

Kakku on tehty 2 x 18 cm vuoalla.

Pohjat:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl jauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vadelma-punaherukkamousse:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vanilkakermaa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3 dl punaherukoita + vadelmia
4 liivatetta
1 rkl vettä

Kostutus: vaniljamaitoa

Voikreemi:
250 g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
pinkkiä pastaväriä

Jätskipallo: 
tuorejuustoa
ylijääneitä kakun reunapaloja 

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Koristelu:
jäätelövohveli
nonparelleja

Valmista ensin kakkupohjat. Tarvitset 2 x 18 cm vuokaa. Leivinpaperoi molemmat vuoat; pohja ja reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Kiehauta vesi ja lisää se ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa jonkin aikaa nopealla teholla. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa joukkoon parissa erässä. Nostele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Jaa massa kahteen vuokaan ja paista pohjia alatasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Valmista mousse. Laita liivatteet kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja vaahdota vaniljakerma. Yhdistä vaniljavaahto ja tuorejuusto keskenään. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.  Soseuta marjat ja lisää täytteeseen sokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele lopuksi täytteen joukkoon. 

Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan ja täytä kakku moussella. Kostuta kakkua samalla vaniljamaidolla. Laita täytetty kakku jääkaappiin. 

Valmista voikreemi. Notkista pehmeä voi ja sihtaa joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin sekaisin ja lisää vielä joukkoon vaniljasokeri ja maito. Vaahdota sen verran että kaikki aineet ovat hyvin sekaisin ja kreemi on kuohkeaa. Kuorruta kakku kauttaaltaan kreemillä. Laita ensin kerros kreemia kakun päälle ja reunoille. Laita kakku sitten jääkaappiin hetkeksi. Tämän jälkeen kun kreemi on vähän jähmettynyt, lisää vielä toinen kerros kreemiä kakkuun. Jätä kreemiä vähän, jotta saat tehtyä kakun alareunaan pienet purstotukset ja kuorrutettua jäätelöpallon. Anna kakun olla jääkapissa niin kauan että kreemi on jähmettynyt.

Valmista jäätelöpallo. Jos sinulla on jemmassa edellisistä leipomuksista kakun reunapaloja tms. voit käyttää ne nyt tässä vaiheessa. Murusta kakkureunat kulhoon ja sekoita joukkoon 1-2 rkl tuorejuustoa. Muovaile massasta pallo ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kuorruta jämettynyt pallo kreemillä kauttaaltaan ja laita taas jääkappiin. 

Tee kakun päälle tuleva suklaakuorrute. Mittaa kattilaan kerma ja pilko erilliseen kuppiin suklaa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista. 

Ota esille jäätelövohveli ja dippaa sen "suuaukko" suklaaseen ja heti perään nonparelleihin. Anna kuivahtaa hetken. Aseta jäätelöpallo kakun päälle haluttuun kohtaa ja paina vohveli kevyesti kiinni palloon. Sitten ala kaataa suklaakuorrutetta pallon ja kakun pinnan päälle, jotta saat peittävän pinnen sekä pallon että kakun päälle. Anna kuorruteen valua kakun reunoja pitkin alas. Tässä voit apuna käyttää pursotuspussia. Laita kuorrutetta pussiin ja pursota kuorrutetta lähelle kakun reunaa, jolloin kuorrutetta lähtee valumaan alaspäin siististi. 

Koristele kakku vielä lopuksi haluamallasi tavalla nonparellien ym. koristeiden avulla. Pursota jäljellä jääneellä kreemillä pienet koristeet kakun alareunaan. 


Onneksi sain taas yhden kakun vedettyä yli to do- listaltani. 
Vielä on tosin aika monta leivonnaista listalla odottamassa vuoroaan. :)


Tätä kakkua oli tosi kiva tehä ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Kakusta tuli juuri sen näköinen kuin olin suunnitellutkin ja makukin oli kohdallaan. Nam! :)


Tämäkin kakku, kuten aikaisemmin tekemäni kettukakku, sopisi aivan loistavasti lastenkutsuille tai synttärisankarin herkkupöytään. Tai miksei sitten vaan ihan muuten vain herkkupäivän kunniaksi. :) 

Tykkäsin tuosta täytteestä, se oli raikasta ja siinä maistuivat kivasti kirpeä punaherukka ja vadelma. Tulen varmasti tekemään toistekin tuota täytettä kakun täytteeksi. :) 

2 kommenttia:

  1. Aivan upea kakku! Ja muutenkin ihana blogi, oon löytänyt täältä jo monta ohjetta mitä pitäisi kokeilla ja useaa on jo tullutt tehtyäkin! Seuraavaksi seen synttäreille tuon porkkanakakun, yksi lempparikakuistani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoskiitos! :) Porkkanakakku on myös yksi omista lemppareistani. Se on vain niin herkullista! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille