19. syyskuuta 2016

LAKRITSIJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA



Suurena lakritsin ja salmiakin ystäväni, mun oli aivan pakko kokeilla tehä lakritsinen juustokakku. :) 

Monet kerrat olen ajatellut kokeilevani juustokakkuun browniepohjaa, mutta laiskuuttani olen aina vain päätynyt tekemään nopean keksipohjan. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen ja valmistin kakkuun viimein tuon suklaisen pohjan. :) Tosin tähän lakritsikakkuun browniepohja ei mielestäni ollut paras mahdollinen vaihtoehto. Kakun mausta tuli jollain tapaa "raskas" pohjan takia. Siksipä tähän olisi sitten kuitenkin loppujen lopuksi sopinut paremmin se keksipohja. Nooh, tulipahan ainakan kokeiltua tuota suklaapohjaa jos ei muuta. :D

Pohja on paistettu 24 cm vuoalla ja kakku on koottu 20 cm irtopohjavuokaan. 

Browniepohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g lakritsitoffeeta (Brunberg)
3/4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2½ dl vispikermaa
6 liivatetta
noin ½ dl vettä
(mustaa pastaväriä)

Koristelu:
noin 1-1½ dl vispikermaa
lakritsikarkkeja

Tee browniepohja jo täyttämistä edeltävänä päivänä. Ota esille 24 cm vuoka, laita pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Laita kulhoon voi ja suklaa. Sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon munat. Sekoita vain sen verran että munat ovat sekoittuneet massaan. Lopuksi kääntele joukkoon jauhot. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään saakka. 

Leikkaa pohjasta 20 cm pyöreä pala käyttäen apuna irtopohjavuoan pohjaa. Pingota 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita reunakalvo sisäreunaan. Aseta browniepohja vuokaan.

Valmista täyte. Mittaa kattilaan lakutoffeet ja 3/4 dl kermaa. Lämmitä keskilämmöllä sekoitellen kunnes toffeet ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä seos. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Notkista tuorejuusto. Vaahdota kermat erikseen erillisissä kulhoissa. Yhdistä keskenään tuorejuusto, kermat ja jäähtynyt lakuseos. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. 

Täyte on aika hurjan ja ehkä jopa äklön väristä. Voit halutessasi värjätä massaa vielä mustalla värillä jos halua. Itse en tätä tehnyt vaikka täytteen väri oli mielestäni aivan kauhea! :) 

Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeet kakun päälle. Viimeistele kakku lakritsikarkeilla. Tadaa, valmista tuli ja sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai, kun tuo täyte oli hyvää! Niin ihanan pehmeää ja se aivan suli suuhun. Ihana lakritsin maku! :)


Browniepohja teki kakusta tosiaan jotenkin raskaan oloisen, vaikka eihän se nyt pahaa ollut. Jotenkin näkisin vain kakussa ennemmin perus keksipohjan. :)


Lakritsikarkit ja laku ylipäätään on vain NIIN herkullista! :)


Nam nam! :)


Kakun väriä ei voi kyllä sanoa kauniiksi. :D:D En jaksanut alkaa värjätä täytettä mustaksi, sillä väriä olisi kulunut aika paljon ja en oikein mielellään tykkää käyttää keinotekoisia väriaineita leivonnaisten värjäämiseen. :( Mitäisi keksi jotain muu tapa värjätä massoja. :)

2 kommenttia:

  1. Tuota on kyllä pakko päästä testaamaan! En ole aikoihin leiponut mitään, mutta ehkäpä sitä tässä pitää taas kunnostautua.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Täyte oli ihanan pehmeää ja maistui vain niin hyvälle. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille