24. elokuuta 2016

PISTAASIBROWNIE




Nyt olivat nämä suussasulavan mehevät pistaasibrowiepalat ihan viedä kielen mennessään. Oli meinaan tooooosi herkullista! :)

Tässäkin reseptissä tuli jälleen kerran todettua, että makea ja suolainen toimivat aina hyvin yhdessä. Makea suklaa ja suolaiset pistaasit muodostivat kertakaikkisen herkullisen makuyhdistelmän. Herkuttelua ei vaan voinut jättää yhteen palaan. ;)

En ymmärrä miksen ole aikaisemmin oikein tehnyt brownieta ylipäätään. Jotenkin olen mieltänyt sen "vaikeaksi" leivonnaiseksi täydellisen kypsyysasteen saavuttamisen vuoksi. Nyt täytyy kyllä todeta, että browniehan on maailman helpointa leipoa. :) Kunhan vain muistaa, ettei paista leivonnaista liian kauan, jotta se pysyy sisältä ihanan mehevänä. Tällä kertaa onnistuin kyllä omasta mielestäni täydellisesti paiston kanssa. Hmm.... Voin vieläkin maistaa mehevän suklaaherkun suussani, vaikka leivoinkin näitä jo tuossa edellisenä viikonloppuna. :)

Leivo brownie noin 20 x 20 cm vuoassa.

Massa:
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
noin 1½ - 2 dl paahdettuja ja suolattuja pistaaseja kuorittuna 

Ota esilla paistovuoka ja leita siihen leivinpaperi valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä keskenään jauhot, kaakaojauhe ja suola, sekoita hyvin sekaisin. Kuori pistaasit ja rouhi niitä halutessasi hieman pienemmäksi veitsen avulla. 

Mittaa mikronkestävään kulhoon suklaa ja voi. Kuumenna mikrossa varovasti aina välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista.

Lisää seokseen sokerit ja sekoita. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit edesauttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. 

Sekoita sitten varovasti joukkoon munat. Sekoita vain sen verran, että munat juuri ja juuri ovat sekoittuneet massan joukkoon. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon vielä pähkinärouhe. Huom! Voit säästää pienen määrän pähkinöitä koristeluun. 

Kaada valmis massa paistovuokaan ja ripottele päälle vielä pistaaseja. Paista uuni keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä, leikkaa paloiksi ja herkuttele! :)


Siis tämä oli vain niin kertakaikkisen törkeen hyvää, että söinpä sitten melkeen kaikki palat ite. :D:D
Aivan varmasti tulen tekemään tätä herkkua toistekin. 


Kovin hyviä kuvia en saanut browniesta napattua, koska ulkona oli todella synkkä ja myrkyinen ilma, minkä johdosta en saanut keittiöön luonnonvaloa juuri ollenkaan. :( Mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun millään lailla. Ja sit mulla oli vielä niin kiire maistaa tätä, etten kovin montaa kuvaa malttanut edesta räpsiä tästä suklaaherkusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille