5. heinäkuuta 2016

VALKOSUKLAA-VADELMAKAKKU




Pitkän aikaa mielessä oli jo muhinut idea vadelmakakusta, jossa olisi valkosuklaasta tehty täyte ja kuorrute. Selailin tuossa eräs päivä kaikkia leivontakirjojani ideoita etsien ja mikäs sieltä sitten tulikaan vastaan Emma Iivanaisen kirjasta Kakut, leivokset ja jäätelöt - valkosuklaa-vadelmakakku. :) Tämä kyseinen resepti tuli vastaan kuin tilauksesta, juuri tällaista olin mielessäni suunnitellutkin. Ohje kuulosta sen verran hyvältä, etten halunnut muokata sitä mitenkään vaan tein kakun pikulleen kirjan reseptin mukaan ja hyvää tuli! :)

Kakku on tehty kahdella 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohjat:
3 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 munaa
1½ dl huoneenlämpöistä maitoa
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl vadelmia (tuore tai pakaste)

Täyte + kuorrute:
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
vadelmia
pari palaa valkosuklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa kaksi 16 cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla (reunat+pohjat).

Sekoita keskenään kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Ota toinen kulho ja sekoita siinä keskenään maito, öljy ja munat. Sihtaa kuivat aineet nesteseokseen ja vain sen verran että taikina on tasaista. Kääntele joukkoon lopuksi varovasti vadelmat. Jaa massa kahteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna pohjien seistä vuoissa noin 5 minuuttia, irrota vuoista ja jäähdytä. 

Valmista täyte/kuorrute. Ota tuorejuusto jo hyvissä ajoin huoneenlämpööön. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista juusto kulhossa sähkövispilällä ja sekoita sulatettu suklaa joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteen joukkoon varovasti käännellen. 

Leikkaa jäähtyneet pohjat kahtia ja kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Jaa täyte kolmeen väliin ja levitä loput kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku rouhituilla valkosuklaapaloilla ja vadelmilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nami nam, valkosuklaa ja vadelmat on aika kiva yhdistelmä! :)


Herkullista kakkua oli, tykkäsin! :)


Vadelmien tilalla voisi aivan hyvin käyttää vaikkapa mustikoita. 
Siitä tulisikin varmasti herkullinen kakku herkkuhetkiin. :)


Kyllä tätä "muutama" pala upposi mahaan, ei tarvinnut pelätä että kakku menisi kaapissa vanhaksi. Hyvä ja maittava kakku kaiken kaikkiaan. :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin täydelliseltä! ♥ Valkosuklaa ja vadelma on ihan huikeat kaverukset samaan kakkuun yhdistettynä, yks ehdottomasta lemppareista! Haluaisin kanssa niiiiiin paljon leipoo jotain vadelmista, mutta ei satu olemaan pakastimessa enkä oo vielä mistään ostanu tänä kesänä. Täytyy ostaa ihan järjetön laatikollinen niitä kyllä niin pääsee ensin syömään puolet ja lopuista leipomaan sitten! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli herkullista kakkua! :) Mulla kävi tuuri, kun sain äitiltä pakkasen täyteen marjoja. Nyt saa leipoa vaikka mitä herkkuja vadelmista, mustikoista ja puolukoista. Nam! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille