5. huhtikuuta 2016

MOTÖRHEAD-KAKKU



Tämän mustaakin mustemman pataässä-kakun tein miehelleni viime viikolla hänen synttärien kunniaksi. Hänen lempi bändinsä on Motörhead, joten tekaisin sitten bändiin liittyvän kakun. :) 

Mulle tuli aivan kauhea kiire tehä kyseistä kakkua. Halusin yllättää Janin kakulla , kun hän pääsi töistä kotiin. Pääsin ite töistä kotiin vasta tosi myöhään ja kakun tekoon taisi jäähä aikaa vain jotain alle puolituntia. Onneksi olin kuitenkin jo täyttänyt kakun edellisenä päivänä, niin ei ollut muuta tehtävää kuin kuorruttaminen ja kuvion pursottaminen. Siinäkin meinasi olla liikaa hommaa tuohon aikaan! :D 

Tuo pursottaminen ei ole mikään vahvin lajini ja käsi tärisikin aika kiitettävästi kiireen/paineen alla. Mutta suht tyytyväinen olin kuitenkin kakun ulkonäköön ja maku oli myös todella hyvä. :)

Kakkupohjana on 4 munan sienipohja, kostutus vaniljasokerimaidolla, välissä mansikkahilloa ja mascarponekermatäyte. Kuorrutus on mustaa sokerimassaa ja pursotuksen tein pikeerillä (tomusokeria + kananmunan valkuaista).

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Täyte:
mansikkashilloa
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta
250 g mascarponejuustoa

Kuorrutus:
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 750 g mustaa sokerimassaa

Koristelu:
1½ dl tomusokeria
noin ½ valkuainen


Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta vesi ja lisää se vaahtoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa joukkoon, sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada massa 24 cm vuokaan, jonka pohjalla ja reunalla on leivinpaperi. Paista 175 asteessa, alatasolla, noin 34-40 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vispaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin ja vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon mascarpone. Kokoa kakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta pohjia täytön yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Levitä pohjalle kerros mansikkahilloa ja puolet täytteestä. Täytä toinen väli samalla tapaa. Vedä kelmut reunat tiiviistä kakun päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku vaniljatuorejuustolla kauttaaltaan. Kaulaa musta sokerimassa isoksi levyksi ja asettele kakun päälle, siisti reunat. Valmista pursotettava pikeeri. Sekoita tomusokeri ja valkuainen sopivan notkeaksi tahnaksi, jotta sillä on hyvä pursottaa kuvio. Tulosta pursotettava kuvio paperille ja jäljennä kuvio kakun pintaan. Aseta kuva kakun päälle ja seuraa ääriviivoja jollain melko terävällä työkalulla, jolloin sokerimassan pintaan jää kuvan ääriviivat. Laita pikeeri pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreäpäinen tylla ja pursota ääriviivoja pitkin. 


Kyllä tuossa pursottamisessa on vielä aika lailla petrattavaa mulla mutta harjoitus tekee mestarin! :)

Huom! Ite laitoin vain nopeana ratkaisuna tuon sokerimassan alle sen tuorejuustokuorrutuksen tarttumapinnaksi, mutta näin ei missään nimessä kannatta tehdä, jos kakkua tullaan syömään vasta myöhemmin esim. seuraavana päivänä. Massa alkaa sulaa tuorejuuston kosteudesta ja siitä ei hyvää seuraa. Aina kannattaa laittaaa voikreemi massa alle, niin se estää kuorrutteen hikoilun ja sulamisen. :) Mulla oli vain niin kiire, etten kerennut alkaa tehdä kreemiä, oli pakko turvautua nopeaan ratkaisuun. :)

Onneksi synttärisankari piti saamastaan kakusta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille