9. huhtikuuta 2016

APPELSIINI-SITRUUNARAHKAKKU SUKLAAKUORRUTUKSELLA



Tässä eräs viikonloppu huomasin, että jääkaapissa oli paljon raaka-aineita, joissa päiväykset olivat pian menossa vanhaksi. En halunnut heittää tuotteita poiskaan ja niinpä aineksista syntyi tälläinen hyydytettävä appelsiinin, sitruunan ja suklaan makuinen rahkakakku. :D

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
100 g Oreoita
40 g voita sulatettuna

Sitruunatäyte:
2-3 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljakreemijauhetta
200 g sitruunarahkaa
1 rkl sitruunamehua
(+ keltaista pastaväriä)

Appelsiinitäyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g appelsiinirahkaa
200 g ranskankermaa
2-3 tl appelsiiniaromia
3 rkl  tomusokeria tai oman maun mukaan
2 rkl vettä
(+ oranssia pastaväriä)

Suklaakuorrute:
50 g tummaa suklaata
50 g kermaa

Koristelu:
erilaisia suklaakarkkeja
Oreoita

Aloita valmistamalla ensin kakun sisälle tulevat sitruunapallot. Ota esille silikoninen puolipallomuotti, jossa on 15 puolipallon muotoista koloa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon rahka. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Värjää täytettä hiukan keltaisella pastavärillä. Laita massa pursotuspussiin ja pursota täyte muotin koloihin. Pursota massaa ihan reilusti koloihin ja tasoita pinta lopuksi lastalla/palettiveitsellä. Laita pakkaseen noin 3-4 tunniksi. 

Aloita kakun valmistaminen pohjasta. Valmistele kakkuvuoka, laita leivinpaperi pohjalle ja reunakalvo vuoan sisäreunaan. Murskaa pohjan keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Valmista appelsiinitäyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita joukkoon rahka, ranskankerma, aromi ja tomusokeria oman maun mukaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen.  Värjää täyte halutessasi oranssilla pastavärillä. 

Laita ensin pieni kerros appelsiinitäytettä vuokaan pohjan päälle. Ota pakkasesta jäätynett/jähmettyneet sitruunapuolipallot, irrota muotista ja yhdistä aina kaksi puolikasta yhdeksi palloksi. Aseta pallot vuokaan appelsiinitäytteen päälle ympyrän muotoon. Ei aivan reunaan, vaan reunasta noin muutaman sentin päähän keskustaa kohti. :) Kaada päälle loppu appelsiinitäyte niin, että pallot peittyvät, painele täytettä hyvin vuokaan, jotta se levittyy kaikki alle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai mielellään yön ylitse. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Pilko kulhoon suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kerma kuumaksi kattilassa, älä anna kiehua. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele kunnes seos on tasaista. Laita valmis suklaakuorrute pursotuspussiin ja pursota ihan kakun yläreunaan sen verran kuorrutetta, että se lähtee kauniisti valumaan kakaun reunaa pitkin alaspäin. Pursota loppu kuorrute kakun päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Koristele erilaisilla suklaakarkeilla ja kekseillä haluamallasi tavalla. :)


Kakku oli kivan raikas ja tuo sitruunapallo appelsiinitäytteen sisällä oli tosi kivan näköinen. :)


Ehkä tuo appelsiinitäyte olisi omaan makuun saanut olla vielä voimakkaamman makuinen. Nyt näin jälkikäteen laittaisin tuon ranskankerman tilalle vielä toisen purkin appelsiinirahkaa tuomaan lisämakua. :)



Nam, oli hyvää kakkua! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille