11. helmikuuta 2016

YSTÄVÄNPÄIVÄ DONITSIT


Ystävänpäivän kunniaksi voi leipasta vaikka näitä nopeita ja helppoja donitseja uunissa. Vähän vaaleanpunaista mukaan koristeluun, niin siinä on oiva herkkua juhlapäivän kunniaksi. :)

Vähään aikaan ei olekaan tullut leivottua donitseja ja näin ystävänpäivän alla, päätin etsiä donitsipellin kaapin uumenista ja leipoa yhden satsin herkullisia pikkudonitseja. 

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja. 

Massa:
½ dl öljyä
1½ dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)

Voiteluun: noin 50 g voita sulatettuna

Kuorrutteet ja koristelu:
noin 2 dl mansikkatomusokeria
noin 1-2 rkl vettä
noin 100 g valkosuklaata
koristerakeita

Ota esille donitsipelti ja voitele kolot huolella. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kipossa öljy, kermaviili, muna ja sokeri. Ota toinen kippo ja yhdistä siinä loput ainekset keskenään. Yhdistä sitten nämä kaksi seosta ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pursota valmis massa vuoan koloihin, huom älä täytä koloja aivan täyteen, vaan jätä kohoamisvara. 

Paista uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa sitten donitsit leivinpaperin päälle. Sulata voi mikrossa ja voitele donitsit vielä niiden ollessa kuumia. Jäähdytä. 

Valmista mansikkakuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon vesi ja lisää tarvittaessa, jotta saat tarpeeksi juoksevan kuorrutteen muttei taas liian juoksevaa. Dippaa puolet donitseista mansikkakuorrutteeseen ja ripottele heti dippauksen jälkeen koristeet jokaisen donitsin päälle. Sulata sitten valkosuklaa varovasti mikrossa ja dippaa loput donitsit siihen. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namnam, olivat herkullisia pikku donitseja! :)


Valkosuklaalla kuorrutetut olivat mielestäni parempia. :D


Taikinasta voi ihan hyvin jättää kardemumman pois, mikäli ei niin siitä välitä. Itse taas tykkään kyseisestä mausteesta paljon ja laitankin sitä melkein aina tuplamäärän taikinoihin. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille