9. helmikuuta 2016

BROWNIE-JUUSTOKAKKUPALAT


Nyt täytyy kyllä sanoa, että nämä olivat toooosi herkullisia! Aika tuhtia tämä herkku oli kyllä, mutta vain niin kertakaikkisen hyvää ja suussasulavaa. :) Varmasti tulen tekemään tätä toistekin. 

Tein brownien noin 30x40 cm vuokaan.

Brownie-pohja:
100 g tummaa suklaata 70 %
100 g tummaa suklaata väh. 50 %
200 g voita
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä

Koristelu:
tuoreita vadelmia

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita vuokaan leivinpaperi.Mittaa kulhoon suklaat ja voi. Lämmitä mikrossa kunnes molemmat ovat sulaneet tasaiseksi "litkuksi". Vaahdota erillisessä astiassa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon suklaa-voiseos ja sekoita. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja kääntele varovasti massan joukkoon. Kaada valmist pohjamassa vuokaan. 

Valmista täyte. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. 

Paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin muutamksi tunniksi. Leikkaa reunat siistiksi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin piiraan 18 palaan. Koristele tuoreilla vadelmilla.


Nam nam nam!! Pohja oli ihanan mehevä ja kostea kuten brownien kuulukin olla. Täyte kruunasi mielestäni kononaisuuden pehmeällä maullaan. :) 


Tämä oli niin hyvää, että siihen tuli oikein himo. Koko ajan oli vain otettava lisää kunnes tuli jo melkein huono olo. :D


Nämä ovatkin muuten ensimmäisä kuvia blogissani, jotka olen ottanut uudella järkkärikamerallani. Kuvista näkee selvästi että kaipaan vielä aikasta paljon harjotusta kameran ja kuvaamisen suhteen. Mutta eiköhän se siitä pikku hiljaa ala sujua paremmin. :) 

2 kommenttia:

  1. Nämä kuulostaa ja näyttää kyllä tosi herkullisilta! Täytyy varmasti kokeilla itsekin joku kerta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! Ite ainakin tykkä kovasti näistä. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille